Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol, olasz és német nyelv...

Angol, olasz és német nyelv után milyen nyelvet javasolnátok?

Figyelt kérdés
Nem érdekel a nyelv hasznossága, nálam ez nem szempont. Olasz nyelvből tervezek egy felsőfokú nyelvvizsgát (másik kettőből már megvan) és szeretnék egy 4. nyelvet is tanulni. Most jelen pillanatban a portugál tetszik a legjobban, de pár hónappal ezelőtt a görög volt a favorit, azelőtt meg a holland. Ti mit javasoltok? Több nyelvet már nem tanulnék, ez lenne az utolsó. Főleg mivel a többit is szinten szeretném tartani.
2013. máj. 30. 15:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Hát ha nem érdekel a nyelv hasznossága, akkor miért tőlünk kérdezed? Mindenesetre én akkor is franciát tanulnék.
2013. máj. 30. 15:17
 2/13 klopusz ***** válasza:
Orosz, kínai, esetleg valami északi nyelv.
2013. máj. 30. 15:20
 3/13 anonim válasza:
Arab? Érdekes az írása, de számomra érdekes a hangzása is.
2013. máj. 30. 15:41
 4/13 anonim ***** válasza:
Én is valami északi nyelvet tanulnék, pl. svéd, dán, ezeket nem mindenki beszéli :-)Egyébként ugyanezeket a nyelveket beszélem, mint te, és én is szeretnék még egyet.vagy kettőt :-)
2013. máj. 30. 15:56
 5/13 A kérdező kommentje:

Azért kérdeztem, mert nem tudom mennyire lenne jó, ha belevágnék egy teljesen más típusú nyelvbe (pl akkor arabba, vagy esetleg kínaiba, ahogy Ti is ajánlottátok), vagy inkább akkor még 1 latin, esetleg szláv nyelv. Francia is tetszene nagyon különben, kedvelem a francia irodalmat és a francia filmeket (speciel a 3 kedvenc filmemből 2 francia), viszont a múltkor néztem egy videót francia nyelven és szörnyű volt a hangzása :/ de lehet csak az az 1 lány beszél úgy, vagy valami vidéki tájszólás, nem tudom.

Egy időben szimpatizáltam a héberrel is, de az írásmódja eléggé ijesztő, egy nagy halom pí betűre emlékeztet :D ami viszont a matekra...

2013. máj. 30. 16:37
 6/13 anonim ***** válasza:
Ez nem pont ide illik, de pontosan melyik írókat kedveled a francia irodalomból?Csak mert én most olvasom Zola könyveit, és nagyon tetszenek.Gondoltam, adhatnál még ötleteket :-)
2013. máj. 30. 17:03
 7/13 A kérdező kommentje:
Eléggé kedvelem Moliére írásait, a Mizantróp a kedvencem. A Bovarynét többször is olvastam, nekem az is nagyon bejött. Bár nekünk anno gimiben nem volt kötelező olvasmány.
2013. máj. 30. 18:42
 8/13 anonim ***** válasza:

Szerintem portugál,francia,spanyol.A portugál is jó, igaz hogy spanyolra jobban hasonlít,mint az olaszra.(De mivel újlatin,ezért az olasz megkönnyíti a többi újlatin megtanulását)

De amúgy szerintem már 4.nek mindegy.

Francia is nagyon jó.A hangzásának utánajárhatsz még.És kiderül tetszik-e.

[link]

Itt például nézhetsz műsorokat,hallhatod a hangzását.

Zenéket is küldök,ha szeretnéd.

Amúgy az arab,héber nyelv is elég különleges.A japán,kínai is.Orosz is.

A holland azért jó,mert angol és a német is megkönnyítik.

Különben,többet nem vállalnál be egyszerre?Ha már a 4.nyelvnél tartasz,biztos van elég jó nyelvérzéked.

2013. máj. 30. 20:27
 9/13 anonim ***** válasza:

Azért kérdeztem hogy vállalnál-e többet,mert tudnék többet szelektálni :)

Amúgy,ha a portugál tetszik,tanuld azt :)

2013. máj. 30. 20:28
 10/13 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, én is ezt a 3 nyelvet tanulom (csak angolból vagyok c1 körül) és nagyon érdekelne, hogy hogyan sajátítottad el mindhármat ilyen jól? Gratulálok hozzá!

Kérdésedre válaszolva én biztos a hollandban támogatnálak! (Vagy dán / egyéb skandináv nyelv.)

2013. máj. 30. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!