Mennyire nehéz folyékonyan megtanulni németül és közel anyanyelvi szinten beszélni? Mennyi idő kell hozzá?
Most lesz lassan nyolc éve, hogy németet tanulok, de szeretném a c1-es szint közelében érezni magam.
A legnagyobb problémám az, hogy értem ha hozzám németül beszélnek, tudom hogy mi van németül leírva, csak én nem tudok olyan gyorsan válaszolni. Van esetleg erre valakinek valami ötlete?
A folyékony és az anyanyelvi az két különböző szint.
Ha anyanyelvi szintre vágysz és még nem múltál el 20 éves akkor ki kell költöznöd Németországba és akkor talán meg tudod közelíteni ezt a szintet. Ellenkező esetben örülhetsz ha egy viszonylag folyékony szintet el tudsz érni.
Szerintem ahhoz , hogy egy átlagember rendesen megtanuljon németül legalább 10 évet kell tanulni ( lassú tempóban , heti több órában ) , persze vannak nyelvzsenik akiknek ez állítólag gyorsabban megy.
Ha anyanyelvi szinten akarsz beszélni , akkor német nyelvterületen kell egy ideig élned , könyvből , vagy internetről anyanyelvi szinten nem lehet megtanulni.
A most divatos és mellesleg méregdrága hiper-szuper pár hónapos nyeltanfolyamokkal szerezhetsz ugyan nyelvvizsgát , de az azért nem azonos az igazi tudással.
Válaszolni mindig nehezebb , mint valamit megérteni , de ahogy egyre többet tudsz , úgy a válaszadás is egyre jobban fog menni...
Amennyiben tényleg komolyan gondolod a nyelvtanulást , tölts el egy kis időt Németországban , ott fogsz igazán fejlődni , mivel mindenki németül fog veled beszélni ....
Előttem szólót annyiban pontosítanám, hogy az anyanyelvi szinthez részben vagy egészben ott kell felnőni, ott kell tanulni különben nem fogod annyira ismerni a kultúrát hogy megértsd azt amit egy anyanyelvű megért.
Egy jó nyelvtanárnál maximum a folyékony szintig juthatsz el. De ha nem mész ki 2-3 évre gyakorolni akkor is a beszéded körülményes, és a németes fordulatokat, kifejezéseket nélkülöző lesz. Olyan magyarosan fogsz németül beszélni, a kiejtésről esetleg nem is beszélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!