Miért mondják, hogy anyanyelvi környezetben a legjobb nyelvet tanulni?
Sziasztok!
Jelenleg Ausztriához közel élek, és ott vállaltam munkát. Mivel idáig egyedül tanultam a nyelvet (6 hónapig), ez egy igazi kihívás. Szerencsére jó nyelvérzékem van, így egyedül is megtudtam tanulni a nyelvi alapokat. Egy kis faluban, egy kávézóban kaptam munkát, ahol a főnök azt mondta, hogy nem baj ha nem tudom a nyelvet, mert hamar meglehet tanulni. Kicsit tartok ettől... kiváncsi lennék hogyan is működik az emberi agy? Hogyan lehet, hogy anyanyelvi környezetben gyorsan meg lehet tanulni egy nyelvet? Buta a kérdés talán egy kicsit kusza is de, remélem megértitek! Egyik ismerősöm is Amerikában él két éve 0 nyelvtudás nélkül vágott neki... Ma pedig tökéletesen beszéli a nyelvet. Könyvek nélkül tanulta meg...
Előre is köszönöm a választ!
Ez azért van, mert az álmaidnak nem tudsz parancsolni. Ha egész nap egy idegen nyelvet hallsz magad körül, azt az agy éjszaka a mélyálom szakban dolgozza fel. És ott is leperegnek a napi események, ha érted a beszédet, ha nem.
Így nem csoda, hogy az agy már két- három hét után külföldiül álmodik, gondolkozik. Én annak idején egy fél évi NDK-s tartózkodás után már nem használtam "tolmácsot" (csajt) a moziban, ahova hetente kétszer jártam. Vagyis egy filmet kétszer néztem meg mindig.
Hát inkább az igaz, hogy kiskorban érdemes elkezdeni
tanulni nyelvet (mert valahogy jobban megmarad)
Meg nem mindegy hány évesen kezdi el az ember
(felnőtt korában már nehezebben megy)
Falun nem tudom hányan térnek be egy átlagos napon
a kávézóba..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!