Egy év alatt el tudom sajátítani a kiejtést anyanyelvi szintűre Angliában?
Figyelt kérdés
2013. febr. 26. 19:02
1/5 anonim válasza:
Attol fugg hany eves vagy. En 14 eves koromban koltoztem ki Kanadaba, de mar 4 honap utan akcentusom nem volt, a kiejtes nagyon jo volt szinte anyanyelvi szintu.
De a beszeddel volt problemam ne gondold, hogy nem.
3/5 anonim válasza:
Ha már előtte is nagyon jó a kiejtésed, akkor könnyen el lehet sajátítani.
4/5 anonim válasza:
Valószínű, hogy anyanyelvi szintű nem lenne, de ezt nem rossz hírként közlöm, mert ha anyanyelvi nem is lesz 1 év alatt, de a kiejtésed irgalmatlanul sokat fog fejlődni, káprázatosan látványosan, nem lesz szokásos, abszolút magyaros bénaság. Egészen más kiejtési dimenzióba visz egy ilyen gyakorlati lehetőség. Az évekkel meg fejlődik kint tovább, sokadik év végére már eléred az anyanyelvi szintű kiejtést, vagy annyira megközelíted, hogy sokan azt fogják hinni eleinte, hogy anyanyelvi vagy. Csak tessék szorgosan gyakorolni, sokat beszélni kint, nem megfutamodni a beszédszituációk elől, és nem otthon honvágytól fűtve befeküdni a magyar tévé/rádióadások elé, meg órákat magyarokkal Skype-olni, mert az nem külföldi nyelvgyakorlat. Érdemes munka, iskola után is angol társaságba menni, velük ismerkedni, mulatni, összejárni, és még éjszaka is angolul álmodni.
5/5 anonim válasza:
Szerintem 1 ev alatt biztos, hogy nem. En 2 eve vagyok Kanadaban es meg mindig sok bajom van bizonyos hangokkal. Ugyan sokat fejlodott a kiejtesem is, de a legfontosabb, hogy legalabb mar eszreveszem, hogy mit rontok el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!