Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol, olasz és német nyelv...

Angol, olasz és német nyelv után milyen nyelvet javasolnátok?

Figyelt kérdés
Nem érdekel a nyelv hasznossága, nálam ez nem szempont. Olasz nyelvből tervezek egy felsőfokú nyelvvizsgát (másik kettőből már megvan) és szeretnék egy 4. nyelvet is tanulni. Most jelen pillanatban a portugál tetszik a legjobban, de pár hónappal ezelőtt a görög volt a favorit, azelőtt meg a holland. Ti mit javasoltok? Több nyelvet már nem tanulnék, ez lenne az utolsó. Főleg mivel a többit is szinten szeretném tartani.
2013. máj. 30. 15:14
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Angolt tulajdonképpen magamtól, bár nagyon sok külföldi ismerősöm van, velük pedig csak angolul tudok társalogni :D sok filmet, sorozatot nézek. 2 éve raktam le belőle a felsőfokot, de azóta is igazából csak fejlődtem, mert tényleg napi szinten használom. Ha másra nem, de legalább erre jó az egyetem. Hogy jó sok külföldivel veszi körül magát az ember:D

Németül még középsuliban tanultam meg, német nemzetiségi tagozatra jártam, sokunk rakta le a felsőfokú DSD-t. De akinek nem is jött össze, egy középfokot mindenképp kapott. Persze én németül tanultam a matekot, volt külön német irodalmunk is, így elég sokat olvastam német nyelven.

Olaszul pedig külön tanárral. Nagyon tetszett a nyelv, és mivel épp volt spórolt pénzem, úgy döntöttem erre áldozom.

A 4. nyelvem is külön tanárral szeretném egyébként, másban nem is gondolkodom. Főleg mivel 1 éve még (pont, mielőtt elkezdtem az olaszt), jelentkeztem egy francia nyelvtanfolyamra, ami el sem indult, merthogy nincs elég jelentkező. Számomra ez volt az "égi jel", hogy ne franciát, hanem olaszt tanuljak, mert akkor még vacilláltam a kettő között. Portugál tanárt épp találtam különben a környéken (pécsi vagyok), nem tudom, hogy mennyire akad itt héber vagy holland nyelven tudó :D de nézelődöm. Más nem, akkor skype-on tanulok. Nem ez lenne az első.

2013. máj. 30. 21:26
 12/13 A kérdező kommentje:

8-as! Egyszerre több nyelvet semmiképpen sem szeretnék tanulni, bár lehet, hogy egyszer nekiállok majd egy ötödiknek is, de ez még nagyon képlékeny. Most még ez a 4. nyelv is olyan, hogy igazából olyan szempontból nincs értelme, amiért én akarom. Passzióból. Hobbiból. Ha végig azt nézném, hogy mennyire hasznos a nyelv, akkor spanyolul, franciául, oroszul tanulnék. De én az olaszt választottam, mert nagyon nagyon tetszett (azóta pedig még jobban imádom :)). Igazából szívesen megtanulnék akár 10 nyelven is, de sajnos végleges a kapacitásom :D főleg azzal lenne baj, hogy kivel gyakoroljam a nyelvet, hogyan tartsam szinten stb. Ez 4 nyelvnél még úgy ahogy megoldható (főleg, ha nem teljesen népszerűtlen nyelvekről van szó), de félek, hogy ha mondjuk belevágnék egy görögbe vagy arabba, akkor az hamar elfelejtődne. Pedig milyen király lenne különben :D

Hát nem tudom egyébként. Most megint ez a francia csigázza a fantáziám. Francia és portugál. Lehet jobb volna egyelőre hagyni, aztán majd, ha letettem azt a felsőfokú olaszt, akkor elgondolkodni megint rajta, mert tényleg kb minden héten változik. Ez a portugál nem is tudom hogy jött nekem. Egy reggel felkeltem és rájöttem, hogy tetszik.

2013. máj. 30. 21:31
 13/13 anonim ***** válasza:
Én a helyedben oroszul tanulnék.:)
2013. jún. 10. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!