Üdv! Hogyan tudnék megtanulni a nyáron németül beszélni?
Sziasztok!Osztályváltás miatt nagyon gyorsan kellett megtanulnom németül.A nyelvtan és a szaval mennek...de a beszéd,sajnos az egy tizedét nem tudom visszaadni annak,amit tudok:(
Valami ötlet,tanács? Órákon a nyelvtannal kell még foglalkoznom,mert még van mit tanulnom az osztályozóvizsgáig.
(Röviden a történet az,hogy félévkor döntöttem,hogy német tagozatos osztályba akarok járni, és azóta éjjel-nappal ezzel foglalkozom,mert kb b1-es szintre kell felkészülnöm.Az osztályozóvizsgán lesz írásbeli és szóbeli is.
Válaszokat előre is köszönöm!
16/l
Szia.
Szerintem kezdd úgy,hogy németül nézel videókat,sorozatokat,amik érdekelnek. Ne stresszelj annyit,mert gondolom ez így van nagyon is..próbálj meg néha kikapcsolódni,pihenni.Nem kell túlhajtani magad. Èn naponta nagyon sokat tanulok németül (túlzásba is viszem nem egyszer,de ez se jó:S),pedig jó ideje nem volt jellemzö ez rám,hogy egy tantárgy ennyire érdekelt volna.A németet viszont megszerettem szerencsére.
Ha mindent beleadsz,az már siker.
Néha próbálj "németesebben" gondolkodni..éld bele magad a nyelvbe.
Remélem valamennyit segített..sok sikert!!:)
(Amúgy én is minél hamarabb meg szeretnék tanulni németül,mert most Németországban élek...)
17/L
Beszédhez minden nyelvhez hasznos ha:
-Zenéket hallgatsz, filmeket nézel adott nyelven
-Ne ragaszkodj görcsösen a nyelvtanhoz. Nagy hülyeséget valószínűleg nem fogsz mondani és szóban nem az a lényeg, hogy 100%-ig helyes legyen.
-Nem parázod túl a dolgokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!