Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Akik részt vettek cserediák...

Akik részt vettek cserediák programban, azok mesélnének róla? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Főleg a középiskolai cserediák program érdekelne. Ti hány évesen voltatok kint? Mennyi időre? A család normális volt? Megértették egymást? Akinek van kedve, és ideje az írhatna nekem pár dolgot,kíváncsi lennék. :) Köszönöm előre is!

15/L

2013. jún. 7. 20:24
 1/6 anonim ***** válasza:
Én kétszer voltam, egyszer Franciaországban, egyszer pedig Csehországban. A család mind a két esetben kedves volt, a cseréimmel megértettük egymást. Franciaországban 10 napot voltam, Csehországban egy hetet. A nyelvi szintem a csehével volt egyenlő, szóval vele jobban kijöttem és jobban megértettük egymást, de nagyon jó volt :)
2013. jún. 7. 20:53
 2/6 A kérdező kommentje:
Úúú, biztos nagyon jó lehetett !! Köszönöm a válaszod:)
2013. jún. 7. 21:12
 3/6 anonim ***** válasza:

szia! én három csereprogramban vettem részt a gimi alatt, 9.-10.11.-ben :) mindhárom a sulin keresztül működött, tehát csoportosan. egy-egy hetet voltunk kint, és a cserediákok is egy-egy hétre érkeztek :)

először Kölnben voltam, az nem sikerült olyan nagyon jól, jól éreztük magunkat, aranyos volt a cserediákom is, de nem alakult ki hosszabb kapcsolat, valahogy nem voltunk egy hullámhosszon.

a második és a harmadik program során egy bajor kisvárosban voltunk, ugyanabban, de más cserediákkal. mind a két lánnyal a mai napig beszélgetünk, jóban vagyunk, az egyikőjükhöz tervezek kimenni a nyáron:)

összességében azt tudom neked mondani, hogy a családok MINDIG nagyon kedvesek, igyekeznek kényeztetni, és nagyon vendégszeretőek, hiszen mégiscsak, szeretnének jó benyomást kelteni, emberként és egy másik kultúrához/nemzethez tartozó személyként is. szerintem nem kell félned semmitől. :)

18/L

2013. jún. 8. 10:54
 4/6 A kérdező kommentje:

Annyira jó olvasni ezeket a sztorikat !! Majd akkor utána érdeklődök a suliban,hogy hogy is lehet pontosan erre jelentkezni,mert én annyira mennéék,olyan szupeer lehet:)

Köszönöm szépen a választ!! :)

2013. jún. 8. 13:01
 5/6 anonim ***** válasza:
Tényleg nagyon nagy élmény, persze nyelvgyakorlásnak sem utolsó, de teljesen más így megtapasztalni egy másik kultúrát, egy másik közeget! Én csak ajánlani tudom! Hova mennél amúgy?
2013. jún. 8. 13:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Nemtudom hogy hova mennék..igazából ez már régóta érdekelt,és most az egyik osztálytársamnak elméletileg lesz egy cserediákja,és gondoltam hogy majd akkor utána érdeklődök a suliban. Most talán Görögországba lehet menni.. :)
2013. jún. 8. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!