Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyiket tanuljam? Orosz,...

Melyiket tanuljam? Orosz, francia vagy német?

Figyelt kérdés
Jövőre leszek 9.-es nyolcosztályosban, és az angol mellé nyelvet kell választanunk. Melyiket válasszam?
2009. okt. 8. 15:33
1 2
 11/20 anonim válasza:

Szerintem németet tanulj.

Én 10 éve tanulok angolt és 2 éve németet. Nagyon könnyű így a kettő, de néha össze lehet keveredni bennük. :)

2009. okt. 29. 19:39
 12/20 anonim ***** válasza:
Én még nem kevertem a német és angol nyelvet mint ahogy az előttem szóló, de én is az oroszt ajánlom. Angolul és németül beszélőkből már lassan "telített a piac". Szóval OROSZ.
2009. okt. 29. 19:59
 13/20 anonim válasza:
német v esetleg francia.az orosz már annyira n elterjedt,n sokan kezdenek bele a tanulásába.
2009. okt. 30. 00:39
 14/20 anonim ***** válasza:

Azért nem ajánlom az oroszt, mert én azt beszélem normálisan, na meg mellette az angolt és az olaszt, de az más tészta, mert terveim az orosz irányba vannak. Ha egyre többen megtanulják az oroszt, akkor csökken a nyelv- és országismeret különlegessége, ezzel pedig romlanak az én lehetőségeim :-)))

A francia nagyon súlyos nyelv az EU-ban, mint intézményben. Ha ilyesmiben gondolkodsz, akkor azt ajánlom az angol mellé. Plusz ugyi latin nyelv, amiből egyenes az út a spanyol, az olasz, sőt még a német felé is egy picit. Az orosz viszont egyre nagyobb teret kap az egész világon (gondoljunk a rengeteg "újorosz" befektetésre - nyugatra telepített orosz tréder cégek, ingatlan, ékszer, divat, banki- és árukereskedelmi kapcsolatok, stb az egész EU15 területén és azon kívül is) Nehéz döntés, valóban. De mindent felmérve én azt mondom, hogy az angol az orosszal a legtutibb.

2009. okt. 30. 12:07
 15/20 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!
2009. okt. 30. 14:11
 16/20 anonim ***** válasza:
NÉMET!
2009. okt. 30. 18:15
 17/20 anonim ***** válasza:
Szerintem angol mellé németet válassz. Úgy könnyű lesz. Oroszt manapság már sehol sem használnak..szinte. Csak Oroszországban,és környékén.
2009. okt. 30. 18:16
 18/20 anonim ***** válasza:

Németet mondok,én is.

Majd írj,h hogyan döntöttél.:)

2009. okt. 30. 18:17
 19/20 anonim válasza:
én oroszt tanulnék, németet semmiképp
2009. okt. 30. 22:01
 20/20 anonim ***** válasza:
Én még mindíg a németet ajánlom, vagy esetleg az oroszt, de inkább a németet szerintem. Utolsó: miért semmiképp?
2009. okt. 30. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!