Melyiket tanuljam? Orosz, francia vagy német?
Szerintem németet tanulj.
Én 10 éve tanulok angolt és 2 éve németet. Nagyon könnyű így a kettő, de néha össze lehet keveredni bennük. :)
Azért nem ajánlom az oroszt, mert én azt beszélem normálisan, na meg mellette az angolt és az olaszt, de az más tészta, mert terveim az orosz irányba vannak. Ha egyre többen megtanulják az oroszt, akkor csökken a nyelv- és országismeret különlegessége, ezzel pedig romlanak az én lehetőségeim :-)))
A francia nagyon súlyos nyelv az EU-ban, mint intézményben. Ha ilyesmiben gondolkodsz, akkor azt ajánlom az angol mellé. Plusz ugyi latin nyelv, amiből egyenes az út a spanyol, az olasz, sőt még a német felé is egy picit. Az orosz viszont egyre nagyobb teret kap az egész világon (gondoljunk a rengeteg "újorosz" befektetésre - nyugatra telepített orosz tréder cégek, ingatlan, ékszer, divat, banki- és árukereskedelmi kapcsolatok, stb az egész EU15 területén és azon kívül is) Nehéz döntés, valóban. De mindent felmérve én azt mondom, hogy az angol az orosszal a legtutibb.
Németet mondok,én is.
Majd írj,h hogyan döntöttél.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!