Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ezeknek mi a szabályuk?

Ezeknek mi a szabályuk?

Figyelt kérdés

Az angolban az in,on,at of stb...

Annyit tudok, hogy az in-t csak napszaknál,év,évszaknál és hónapnál lehet használni, meg hogy az on-t különleges napoknál mint pl a christmas meg birthday, de nem tudtok valamilyen oldalt vagy valamit ahol le van írva az összes szabály és hogy ezeket hogy nevezik, hogy:in,on,at,of stb...

2013. máj. 27. 13:46
 1/2 anonim ***** válasza:
nincs igazán szabály. meg kell szokni.
2013. máj. 27. 14:35
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem ezek prepozíciók.

Én inkább példákat írnék neked,nem konkrét szabályokat.

PL. On monday,on the 24th (of May)

In April,in the evening,in summer

At midnight,at night (szóval pl.előbbi 2nél nem "in",hiába van az evening-nél,meg morningnál "in the...")

De ha pl. valami kezdetét akarod,akkor mondod pl. hogy "in the beginning.."

A végére meg szerintem "at"-et használnak.Pl. At the end of the year. (ide legfeljebb még az "in"-t tudnám elképzelni.Ez az egy amiben a felsoroltak közül nem vagyok biztos,bocsi)

Bocsi hogy nem tudtam szabályt írni.De kb.az a szabály rá,hogy meg kell tanulnod mit mikor használsz.

Én már nem is emlékszem hogy tanultam,de különösebb bajom nem volt vele.

Remélem azért hasznos volt.

Megnézem van-e valami oldal.Ha találok,küldöm.

2013. máj. 30. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!