Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » (Német nyelvtan) Tudnátok...

(Német nyelvtan) Tudnátok nekem fontosabb mellérendelő kötőszavakat írni, és ezeknek a lényegét leírni?

Figyelt kérdés
Egyedül próbálom a nyelvtani részt tanulgatni, de nem mindent találok meg, sem a könyvben, sem az interneten! Köszi
2013. máj. 24. 20:27
 1/4 A kérdező kommentje:

[link]

Ez lenne az amit keresek?

2013. máj. 24. 20:28
 2/4 Ksgd94 válasza:

az a link, amit küldtél az csak a fordított szórenddel rendelkező kötőszavakat tartalmazza

van egyenes szórenddel és KATI szórenddel rendelkező kötőszó is

Egyenes szórenddel (Kötőszó Alany Ige Többi mondatrész)

- und(és) sondern(hanem) oder(vagy) denn(mert) aber(de)

KATI szórenddel (Kötőszó Alany Többi mondatrész Ige)

- weil(mert) wenn(ha) als(egyszer mikor..)

most több nem jut eszembe de örülök hogy ha ezzel egy kicsit segíthetem! :)

2013. máj. 24. 21:40
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi! Segítettél.. Tehát akkor mind a három szórend kötőszavai is beleszámítanak ebbe a csoportba! Ezt nem tudtam... Mert simán kötőszavakat lehet találni a neten.
2013. máj. 25. 12:17
 4/4 A kérdező kommentje:
És nem tudod esetleg, hogy hol lehet találni egyenes és KATI szórendben lévő mellérendelő kötőszavakat?
2013. máj. 25. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!