Gimiben franciául és olaszul vagy esetleg németül fogok
tanulni. Otthon autodidakta módon, ha van érzékem a
nyelvtanuláshoz és érdekel, meg tudnék tanulni
spanyolul?
Figyelt kérdés
2009. okt. 2. 19:02
1/9 anonim válasza:
Mi honann tudnánk ,hogy megtudsz-e tanulni?Szerinted itt médiumok vannak???Vagy megtudsz tanulni vagy sem.Ezt neked kell el dönteni nem nekünk.
2009. okt. 2. 19:33
2/9 anonim válasza:
Ha komolyan gondolod, és nem sajnálsz napi legalább egyórát nyelvtanulásra fordítani, akkor igen. Szerencsés lenne, ha a gimiben franciát és/vagy olaszt tanulnál hozzá. Én csak franciául tudok (felsőfokon), de megértem a spanyolt és az olaszt is írásban, illetve szóban is, ha lassan és tagoltan beszélnek.
2009. okt. 2. 19:34
3/9 anonim válasza:
igen, megtudsz! én magamtól tanultam meg angolul és hollandul, sőt egyszer elkezdtem finnül is, de az már nehéz volt és meguntam:) kitartás!
2009. okt. 2. 19:54
4/9 A kérdező kommentje:
köszi az utolsó 2 választ!
nem tudom, hogy ha csak ilyen parasztul tud válaszolni az 1., akkor miért kell egyátalán írnia???
2009. okt. 2. 19:59
5/9 anonim válasza:
Hát ne vedd biztosra. Nekem jó nyelvérzékem van, de hiába tanultam én itthon olaszt, tanár nélkül nem ment a legjobban. Oké, tudok egyet s mást, de nem vagyok benne biztos, hogy amit tudok, azt jól tudom. Érdekes amúgy, pert van pozitív példám is, papám teljesen egyedül tanult meg 3 idegen nyelvet is, amit aztán tökéletesen beszélt.
2009. okt. 6. 09:18
6/9 anonim válasza:
A legjobban úgy jársz, ha tanulod a szavakat ezerrel, meg beszerzel egy jó nyelvtankönyvet valamint egy spanyol szakos egyetemistát. (vagy aki tanult spanyolul emberkét). Hiszen ha szorgalmas vagy, a nyelvtant meg szavakat meg tudod tanulni, de egy idegen nyelvnél fontos a kiejtés és a kommunikáció is, amit egyedül nemigazán tudsz megvalósítani. Én franciával csinálom így, olcsóbb jóval, mint nyelvsuli vagy magántanár, és nekem nem a nyelvvizsgapapír a fontos, hanem a tényleges nyelvtudás. (szóbeli nyelvvizsgát azért szeretnék, az írásbelinek annyira nem látom hasznát számomra, de ez már más tészta)
Szóval: szavak tanulása, jó nyelvtankönyv és egy ismerős, aki az adott nyelvet tanulja/tanulta. Egyébként sok sikert!!
2009. okt. 6. 11:58
7/9 anonim válasza:
javaslom, nézd meg a kreativnyelvtanulas.hu-t nagyon hasznos, olyan módszer ez amit pont Neked találtak ki!
Én az angolt nyűvöm, tényleg forradalmi a módszer, mint ahogy a szerző állítja!
2009. okt. 6. 17:32
8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2010. febr. 10. 19:07
9/9 anonim válasza:
Nyelvet tanulni tanár, vagy megfelelő segítség nélkül olyan, mint úszni tanulni, víz nélkül. Mellesleg úgy látom, olyanok okoskodnak itt az idegen nyelvekről, akik még magyarul sem tudnak helyesen írni!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!