Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Tényleg jó a filmnézés a...

Tényleg jó a filmnézés a nyelvtanuláshoz?

Figyelt kérdés
Tudnátok, ilyen weboldalakat ajánlani? Angol felirattal nézzem? Ha nem értem, akkor állítsam le és használjak szótárt?
2011. jún. 15. 16:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nagyon jó, ha van egy alapképzettséged. Szókincsfejlesztő. Magyar felirat, angol hang, úgy a legjobb sztem, de angol felirattal is biztos jó, akkor a kiejtésed fog talán javulni.
2011. jún. 15. 16:25
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát miért ne lenne jó? Ha nem akarod akkor is ragad rád. Én speciel ha nem nézném akkor semmit sem tudnék a köznapi beszédfordulatokból mert azt valahogy nem tanultuk az iskolában... Én sorozatfan vagyok, szóval a kedvenc sorozataim nézem angolul. Eleinte csak azért ettem mert nem tudtam megvárni, hogy kijöjjön magyarul, és magyar felirattal néztem. Aztán később már a feliratot sem tudnam kivárni. xD De mostmár nem is akarnám máshogy nézni. Az angol sokkal szebben hangzik. Én úgy csinálom, hogy szoktam hozzá tölteni angol feliratot, és amikor mondja, vagy nem értem akkor megállítom és jobban elolvasom. Szótárazni ritkán szoktam.
2011. jún. 15. 16:25
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi:) Most készülök a felsőre, és azért kérdem:)
2011. jún. 15. 16:27
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Jó bizony. Érdemes ugyanazt a filmet többször megnézni. Vagy ami még kevésbé szórakoztató, de szókincsbővítésre kiváló, híradóból vagy ismeretterjesztő műsorokból felvenni részeket, és ezeket többször megnézni. Egyre többet fogsz érteni.
2011. jún. 15. 19:29
 5/6 anonim ***** válasza:
45%
Ne felirattal nézd, mert az úgy semmit nem ér, az mindegy hogy milyen nyelvű a felirat, felsőfokhoz meg pláne érteni kellene anélkül is. Nem olyan nehéz, gyorsan bele lehet jönni, viszont én olyan sok hasznát nem éreztem, de biztos van akinek beválik. (www.thepiratebay.org-ról szoktam torrentben letölteni)
2011. jún. 17. 17:18
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát pedig nekem felirattal is bejött. Tudok koncentrálni a magyar, az angol szövegre, és magára a filmre is.
2011. jún. 20. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!