Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az angol anyanyelvűek tudják...

Az angol anyanyelvűek tudják hogy milyen igeidőt használnak éppen?

Figyelt kérdés
Pl. ismerik a folyamatos jelen, múlt stb. igeidőket?
2013. máj. 15. 13:44
 1/9 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy ők is ugyanúgy megtanulják az igeidők használatát, mint az angol nyelvet tanulók?
2013. máj. 15. 13:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Amennyire a magyar anyanyelvűek tudják a magyar nyelv szabályait. Ez automatikus, beszéd közben nyilván te sem analizálod, hogy tegnap vettem tojást, akkor az E/1 múlt idő, a tojás egyesszámban van, mert a magyarban ezt lehet használni határozatlan mennyiség kifejezésére. Hogy meg tudja-e nevezni, hogy épp milyen igeidő, amit használ, az erősen függ pl a műveltségtől, érdeklődési területtől, kortól stb.
2013. máj. 15. 13:49
 3/9 anonim ***** válasza:
Persze, hogy tudjak. Te is tudod amikor magyarul beszelsz, nem? :)
2013. máj. 15. 13:50
 4/9 anonim ***** válasza:
Ők hallás alapján sajátították el ahogy te is magyart és utána iskolában megtanítják nekik a nyalvtani hátteret, ahogy neked is.
2013. máj. 15. 13:56
 5/9 anonim ***** válasza:
Egyébként a nyelvtan egy jórészét én is hallás alapján tanultam meg angolból és időnként csak pislogok hogy mikről beszélnek itt azok akik a nyelvtan alapján tanulják.
2013. máj. 15. 14:00
 6/9 anonim ***** válasza:
nem
2013. máj. 15. 14:31
 7/9 anonim ***** válasza:
Valahogy "ösztönösen" használják
2013. máj. 15. 15:02
 8/9 anonim ***** válasza:

Legjobban biztos az angol anyanyelvű tanárok tudják, mert ők is így tanulják tanítani a nyelvet, ahogy a magyar anyanyelvű magyartanárok is a magyart.

Én bár helyesen beszélem az anyanyelvemet, a magyart, tanultam is a nyelvtant az iskolában, de mivel különösebben nem érdekelt, a szabályok nagy részét már elfelejtettem, mert nem használom őket, csak az iskolában kellett tudni, így én sem lennék képes megtanítani bárkit magyarul csak a nyelvtan alapján. Sőt, lehet 1-1 érdekes kérdésre, kivételre nem is tudnék szabályt mondani, csak annyit, hogy így vagy úgy kell használni és mondani.

Ebből kiindulva úgy gondolom, az angol anyanyelvűek is kapisgálnak valamit, de szabályszerűen lehet nem tudná elmagyarázni neked pl. melyik igeidőt pontosan mikor és miért használod, csak kijavítani tudna.

2013. máj. 15. 19:33
 9/9 anonim ***** válasza:

Inkabb osztonosen hasznaljak, nem nagyon gondolkodnak ezen, alapbol nem sokat gondolkodnak :D

Masreszt az a kis angol nyelvtan amit tanulnak, az egyaltalan nem olyan mint Mo-n a mienk, nem mintha az eros lenne.

A nyelv alapbol egyszerubb, tehat a szabalyok is egyszerubbek, valamint az angol az inkabb egy kreativ nyelv, mintsem egy kiegyensulyozott, mint a magyar, ami ugyanugy kreativ, mint ahogyan logikus.

2013. máj. 19. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!