Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit jelent ez? (Francia) ...

Mit jelent ez? (Francia) C'est partis pour Paris!

Figyelt kérdés

C'est partis pour Paris!

Légyszi pontsan:D

2013. máj. 13. 21:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

C'est partis pour Paris." Ez maradt Párizsban.

megnéztem a szótárban.

partie" rész" játszma.. részese a játéknak

parti (de ez így szól) pl: une parti de cartes-(egy )kártyaparti

partir= elmegy, elutazik.

partis...ez valóban van...de ez már ragozott ige. vagyis kell a személyes névmás.

pour/à/ Paris. Párizsba utazik. Ez a pontos megfelelője.

Je suis partis pour Paris. - Elmentem Párizsba.

Je suis partis à Paris. - Elmegyek Párisba.

tu es partis" elmentél

il est partit" elment

amúgy énekben is halottam.

Tu partis pour mon amour . - Elmentél szerelmem

Je partis pour mon amour. - Elmentem szerelmem.

De ma megkérdezem a Franciaországban élő, barátomtól.(francia születésű) Holnapra megfogja adni a mondatnak a pontos értelmét. Oké?

2013. máj. 14. 17:13
 12/16 A kérdező kommentje:

Óó, de jó, nagyon szépen köszönöm az utolsónak, most okosabb lettem.

Julianna: Köszönöm szépen, egyébként a kérdést azért tettem fel kétszer, mert tegnap nem kaptam rá választ.

Mindenkinek köszönöm a válaszát!

2013. máj. 14. 22:27
 13/16 anonim ***** válasza:

Írtam már, hogy a "C'est parti!" egy külön kifejezés.

Zsem, nagyon sok hiba van az érvelésedben, sajnálom...

Elmentél szerelmem = Tu es parti, mon amour. Vagy Tu es partie, ha nőről van szó. De ez csak egy példa a sok közül.

A maradni igét nézd meg jobban a szótárban, csak kapásból sorolom: rester, demeurer, stb. A "partir" igét esetleg lehet(ne) úgy is fordítani, hogy "nem marad", de ez erőltetett...

A "partir ige jelentései többek között: elmegy, elindul, elutazik, útrakel, útnak indul, kiindul, kezdődik, ered, származik, elkezd stb. És akkor még nem is szóltam arról a kismillió kifejezásről, amelyekben a pertir ige szerepel, néha egész meglepő vonatkozásokban.

2013. máj. 15. 11:26
 14/16 anonim ***** válasza:

Kérdező, lehet, hogy a barátod már Párizsban van, ebben az esetben kb. azt akarja kifejezni, hogy "most elkezdhetjük Párizs felfedezését".

Másik ilyen szólás: à nous, Paris!

2013. máj. 15. 11:32
 15/16 A kérdező kommentje:
Julianna, igen ez is lehetséges! Majd megkérdezem később a barátomat, aki ezt kiírta, csak még nem tudtam vele beszélni.
2013. máj. 15. 16:24
 16/16 anonim ***** válasza:

Kedves Julianna.

Valóban hiba van a szavak szerkezetében, mert még nem rögzült bennem a létige. ((es) és a nőnem...

Nagyon köszönöm a segítő szándékot, hasznomra vált, mer ezzel, ezekkel a szavakkal is tudom bővíteni a tudásom.

A kérdezőtől pedig elnézés kérek, mert, hogy nem tudtam megfelelő jó választ adni. Ezért, fogadja el Julianna válaszát.

Üdvözlettel: zsem

2013. máj. 15. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!