Mit jelent ez? (Francia) C'est partis pour Paris!
C'est partis pour Paris!
Légyszi pontsan:D
Biztos, hogy van 's' a végén?
C'est parti - ez olyasmit jelent, hogy 'na akkor nosza, indulás', pour Paris - Párizsba.
Ugyanezt a kérdést már föltetted, akkor kb. ugyanazt válaszoltam, mint Doracelle, csak egy kicsit bővebben. Nézd meg ott.
Egyébként nem kell az -s betű. A franciák ugyanolyan rosszak nyelvtanból és helyesírásból, (grammaire et orthographe) mint a magyarok...
Köszi Julianna, nekem mindenképp hasznos, hogy megerősítettél, mert én nem olvastam a kérdés első verzióját, úgyhogy most nyugodtam csak meg, hogy nem írtam butaságot :)
Egyébként még abban sem vagyok biztos, hogy ez rossz helyesírás - nekem első gondolatom az volt, hogy fejben már a 'Paris'-nál járt az illető, és ezért írta a végére az 's'-t. Ezt csak arra alapozom, hogy ilyen hibákat én is nap mint nap csinálok magyarban is, ami az anyanyelvem (aztán persze javítom, ha észreveszem...)
Szia, Doracell!
Nézd meg itt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelvt..
További sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!