Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit jelent ez pontosan?...

Mit jelent ez pontosan? (Francia! )

Figyelt kérdés

C'est partis pour Paris!

Mit jelent ez?

2013. máj. 13. 18:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
43%

Je ne mange pas de pommes. Ez így igaz. Nem eszek almát!

Csakhogy külön írtad a de.. míg én arról beszélek vagyis a tanár beszél arról.pl. d'.La date d'aujourd'hiu?

Tudom most azt fogod mondani, hogy a hiányjel azért van ott, hogy elkerüljük a magánhangzók torlódását. Igen, ilyen is van. de birtok is a d'.. (A) de pommes.. most látom ezt többes számba tetted,,,Almák" de nem tetted többes számba az elöljárót.. je ne mange pas des pommes.

Nem eszem almákat!

ez így helyes. Szóval itt nem tesszük ki a hiányjelt, mert mássalhangzóval kezdődik a következő szó.

2013. máj. 21. 13:24
 12/15 anonim ***** válasza:
43%

Kedves Julianna!

Figyelmedbe ajánlom ezeket a dolgokat.

Koncz Zsuzsa-L'oiseau bleu.

http://www.youtube.com/watch?v=9ulzncj8Ock&list=UUthScCnOvtP..

Ezt a francia dalt a barátom fordította magyarra.

hozzávetőlegen jól,ahoz képest, hogy semmit sem beszél magyarul.

ha magyarul ír ,Ő is Goole fordítot használja, s jól megértem, mint ahogy ő is megérti mind azt amit én írok franciául.

Figyelmedbe ajánlom ezt a verset, nagyon szépen mondja a vesmondó, de leginkább azt, amire fel figyeltem.

Te mondod. Je suis=zsö szüi.

Tanár mondja. je suis= zsö szvi

Vers mondó mondja: je suis=zsö szé.Je suis l'art...

Vers mondó, aki, több mint valószínű, hogy eredetiben beszéli a francia nyelvet.

Charles Baudelaire- Le balcon.

(feliratoztam.

nagyon szép vers és a versmondó nagyon szépen mondja a verset)

http://www.youtube.com/watch?v=F7P6DHyF_8M&list=UUthScCnOvtP..

Azért ez egy kicsit érdekes, ahány ember annyiféleképpen mondja. a lét igét.

én vagyok. ugye milyen érdekes. Próbáld

másképen mondani a magyart.!. Nem lehet! én vagyok. Vagyok.(és kész.)

Itt vannak a francia barátommal szerkesztett közös blogok. Rengeteg francia és magyar verssel.

[link]

[link]

[link]

2013. máj. 21. 14:30
 13/15 anonim ***** válasza:

On est allé sur la Lune,

Elmentünk a Holdra,

Már min ti, vous önök mentek a holdra. Ez igazán nagyszerű! Nagyszerű lehet ott a holdon lenni.

2013. máj. 21. 15:08
 14/15 anonim ***** válasza:

Csak annyit mondok, hogy nézz utána a francia tagadásnak.

Je ne mange pas de pommes, je ne veux pas d'arachides, etc. Mindig de vagy d' van utána, akkor is, ha ezer almád van. A des itt teljesen megváltoztatja a mondatot.

Ezért írtam, hogy a de, de la, du-nek rengeteg felhasználási módja van a birtokoseseten kívül. Kár is erre több szót vesztegetni!

2013. máj. 22. 05:43
 15/15 anonim ***** válasza:
On est allé sur la Lune - itt zz ember az "on". Áldjon meg az ég, ne vitázz, hanem tanulj!
2013. máj. 22. 05:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!