Hogyan tudom megtudni, hogy melyek a mindennapi életben használatos angol szavak?
Elhatároztam, hogy a nyáron nagyon nekilátok az angolom fejlesztésében. (erős középszinten vagyok, kevesebb, mint egy év múlva fogom megírni a felsőfokú nyelvvizsgát)
Úgy gondoltam, hogy van egy kb. 32ezer szavat tartalmazó angol-magyar szótáram, amiből napi X darab szavat kiírok, megtanulok és begyakorlok. A nyáron heti 40-60 órát szánnék rá.
Viszont ott megragadtam, hogy mivel rengeteg szó van, és igaz, hogy megtanulok belőle napi 100-at, arra hol fogok emlékezni. Egy hét után 700 darab szavat kellene egyesével újra begyakorolnom. Ezért nem tudom, hogy hol lássak neki úgy, hogy a nyár végére nagyon sokat bővüljön a szókincsem.
Arra gondoltam, hogy csak azokat a fontos szavakat tanulnám meg először, amiket mindig használnék (olvasás, beszélgetés stb. közben) és így állandóan gyakorolnám őket, a nehezebb szavakat pedig majd az idő során lassabban tanulnám meg. Tehát hol lehet találni ilyen oldalt, ahol ilyen szavak találhatóak?
Tényleg, igazad van.
Van jópár nagyon érdekes angol könyvem. Igazad van. Így sokkal érdekesebb a nyelvtanulás, nem olyan megerőltető és szórakoztató is!
Hogy erre eddig nem gondoltam!
Sokan próbáltak már szótármagolással nyelvet tanulni de valahogy nem sikerült nekik.
Inkább válassz ki egy könyvet. Ami jóval meghaladja a nyelvtudásodat, töltsd le írott és audio formátumban és hallgasd és olvasd amikor csak tudod. (sülve főve)
és még a szokásos: filmek hírek, stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!