Milyen nyelvvizsga típusok vannak?
Szeretném menni nyelvvizsgázni az előttem álló évben. Angol nyelvből. Az iskolában felsőfokúval kell végezzek -hisz ilyen osztályban tanulok- de gondolom elsőnek a középfokút kell megcélozni.
Milyen nyelvvizsga típusok vannak? Melyiket érdemes letenni, és amelyiket elfogadják külföldön is, mert hallottam hogy nem mindet "ismerik" el.
Típuson belül, mire hajtanak rá? -pl, levél, beszéd, írás?!
A válaszokat köszönöm.
Ha kéttannyevűbe jársz, érettségin lehetőséged lesz majd angolul is érettségi vizsgát tenni legalább 2 tantárgyból, ha azokat sikeresen leteszed, automatikusan megkapod a C1, azaz felsőfokú nyelvvizsgával egyenértékű papírt. Szerintem nem kell külön nyelvvizsgáznod, vagy nem tudom, én sajnos nem ilyen intézménybe jártam.
Mind1, amit tudok:
2 féle nyelvvizsga közül választhatsz, van egynyelvű és kétnyelvű.
Mindkét fajta 2 részből áll, A-írásbeli és B-szóbeli.
Az ísábeli szövegértésből és levélírásból áll, illetve ebben van a labor is, a nyelvtani feladatok.
Szóbeli résznél találod a magnós feladatot (hallott szöveg értése) és a kommunikációs részt, ahol beszélni kell.
Az egynyelvűnél nincs fordítás.
60%-tól sikeres a vizsga, a 4 résznél (szövegértés, levél, magnó, kommunikáció) el kell érni a 40%-ot, különben szintén bukás van.
Ugyanannyit ér mindkét nyelvvizsga, ugyanúgy jár értük pluszpont a felvételin, diplomához is elfogadják, illetve munkahelyeken is. mindegy hol vizsgázol.
www.nyak.hu - itt megtalálod az összeset, ami Magyarországon elfogadott=akkreditált
B2-középfok
A-szóbeli
B-írásbeli
C-komplex, mindkét rész együtt
C1-felsőfok
A vizsgákat kombinálhatod is, erről is találsz leírást a Nyak oldalán, tehát egynyelvű írásbeli-kétnyelvű szóbeli is letehető, ugyanaz a vizsgarendszer szervez csak írásbeli vagy csak szóbeli vizsgát is, nem kell egyszerre letenni mindkét részt, ha nem vagy felkészülve, de persze célszerű, kevesebb stressz, idő, pénz... és legalább egyben van a bizi
Írásbelin a nyelvtant nagyon nézik
Azt érdemes jól begyakorolni
Na persze a levélírás is legalább olyan lényeges
Szóbelin meg a magnó értést kell begyakorolni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!