Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szeptember óta angolul gondolk...

Szeptember óta angolul gondolkodok. Ez még változhat?

Figyelt kérdés

Még csak 16 vagyok,de akkor 15,mikor ez kezdődött.

Nem tanulok angolt emelt óraszámban,nem élek külföldön.

Nem is nehéz számomra az angol (nyolcadikosként már volt középfokúm,most felsőre hajtok) és elsőtől tanultam.

Nem is kellett gyötörni ,késztetni magam,a nyelven való gondolkodás a fejembe ment.Min. 80%ba angolul gondolkodok.

Ez még fog változni vajon? Nem baj hogy ez a helyzet van velem? Igazából örülök hogy ilyen jól a fejembe ment,erőlködés nélkül. De közbe tudom hogy magyar vagyok,és hát az anyanyelvem az magyar.

Bocsi ha hosszú, de tényleg érdekelne.

Már olvastam hasonló más kérdéseket az oldalon, de konkrétan az érdekel hogy ez el fog-e múlni.

2013. máj. 3. 22:40
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
67%

Te vagy a második, akitől ezt olvasom. Az elsőnek ezt válaszoltam anno:

Olvass Karinthyt, Szabó Magdát, Radnótit... És kicsit tedd félre az angolt.

"Tudtam eddig is, hogy an angol nagyon "agresszív" a nyelvi sajátosságai miatt. Olyan egyszerű a struktúrája, olyan "praktikus" a kifejezésmódja, hogy könnyen kiszorít más nyelvet mind az egyes ember agyából, mint világszintem a nyelvtanítás palettájáról.

De hogy ennyire, hogy az anyanyelvedet kiszorítja, pedig itthon élsz, ez most új nekem..."

Szerintem pszichológusoknak, neurológusoknak pompás kutatási téma lenne, kíváncsi lennék az eredményre.

Azt gondolom, hogy BAJ, ha egy újonnan jött párvenű nyelv kiszorítja az anyanyelvünket. És az angol az, ami ezt meg tudja tenni...

2013. máj. 4. 01:01
 22/23 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem te olyan dolgokra gondolsz, mint pl. amikor azt mondod vmire, hogy nem, arra gondolsz hogy nein (vagy no, stb.). Vagy egész mondatrészek idegen nyelven jutnak eszedbe, csak nem mondod ki.

Ilyen szerintem mindenkivel van, velem is, másokkal is.

Képtelen vagyok elhinni, hogy angolul gondolkodj, ha nem angolul fejezed ki éppen magad.

Ne nekünk meséld be.

2013. máj. 4. 01:02
 23/23 anonim ***** válasza:
53%

énis szoktam angolul gondolkodni, de akkor szándékosan.. pl. pár napja leültem kidolgozni az angol tételeket érettségire, itt gubbasztottam órákon át, és megírtam 20 angol tételt.. utána elég nehéz volt megszólalni magyarul :D illetve furcsa volt. aztán poénkodtam itthon, és mindent angolul mondtam.

vagy.

volt, hogy megnéztem 10 évad jóbarátokat angol nyelven felirat nélkül, amikor el volt törve a lábam.. napi 5-6 órában. akkor is ugyanez történt.

te szimplán sokat foglalkozol vele, de ez nem kényszeres. bármikor tudnál máshogy gondolkodni.

nővérem Norvégiában él már 9 éve, anyanyelvi szintre fejlődött a norvég nyelvtudása. ha ő tud magyarul gondolkodni úgy, hogy körülötte nincs más magyar ember, akkor te is.

2013. máj. 4. 08:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!