Szeptember óta angolul gondolkodok. Ez még változhat?
Még csak 16 vagyok,de akkor 15,mikor ez kezdődött.
Nem tanulok angolt emelt óraszámban,nem élek külföldön.
Nem is nehéz számomra az angol (nyolcadikosként már volt középfokúm,most felsőre hajtok) és elsőtől tanultam.
Nem is kellett gyötörni ,késztetni magam,a nyelven való gondolkodás a fejembe ment.Min. 80%ba angolul gondolkodok.
Ez még fog változni vajon? Nem baj hogy ez a helyzet van velem? Igazából örülök hogy ilyen jól a fejembe ment,erőlködés nélkül. De közbe tudom hogy magyar vagyok,és hát az anyanyelvem az magyar.
Bocsi ha hosszú, de tényleg érdekelne.
Már olvastam hasonló más kérdéseket az oldalon, de konkrétan az érdekel hogy ez el fog-e múlni.
De zavar téged?
Vagy miért írtad ki?
Mióta tanulod a nyelvet?
Jobbulást kívánok
Matek órán is angolul gondolkodsz?
Hogy csinálod?
Minden fogalmat tudsz angolul is?
Hát ..nem az hogy idegesít, csak érdekelt hogy szerintetek mikor múlik el.
Mondjuk ha marad, akkor marad.A nyelvvel nincs bajom. Meg annyi hogy hát magyar emberként néha kicsit ..nem ide való az angol gondolkodás, hisz ha magyar valaki,akkor magyarul kéne gondolkodnia.
Az angolt 9 éve tanulom.
De még az is eszembe jutott hogy ez esetleg valami nem jó hatással lesz a magyarra. Habár a helyesírásom jó, fogalmazásokat suliba tudok írni, meg is dicsért a tanár mindig a szép stílusom miatt.(De ennek ellenére eszembe jutott hogy mi van ha..)
Ugyan, nincs ezzel semmi gond.
Én annyit használom a nyelvet, hogy már azt sem veszem észre, ha angolul mondom. Van amikor magyarul eszembe sem jut, vagy le sem tudom fordítani, de angolul el tudom magyarázni. Tanulj és keresd a külföldiek társaságát.
Menj el felsőfokúra
(Legalább valami hasznod is lehet az egészből)
Sztem ez el fog múlni (ha elég szöveget olvasol
azért magyar nyelven is)
Talán attól van, h régóta tanulod
a nyelvet
Nem kell szégyellni csak ne felejts el magyarul sem
Szép nyelv a magyar nagyon !
Köszönöm szépen az utolsó három választ :)
Amúgy tervezem is a felsőfokot, mondjuk gondolkodástól függetlenül szerettem volna elmenni.
:) A magyart nagyon szeretem, igazából büszke vagyok rá ,szóval nem akarom elfelejteni.
Pont most jutott eszembe,hogy könyveket fogok olvasni, és akkor a magyar is megmarad, sőt, még fejlődhet is. :)
Bizony így van
Ha van érzéked pl. a szépirodalomhoz, még
(mű)fordító is lehetnél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!