Sangre kérdése:
Szerintetek melyik nyelvet válasszam?
Figyelt kérdés
JÖvőre középiskolás leszek, idegenforgalmon fogok tanulni, és el kellene döntenem, hogy milyen nyelvet tanuljak. Az angol mellett 3 nyelvből választhatok: német, francia és orosz. Franciát semmiképpen nem szeretnék tanulni, szerintetek melyik lenne jobb: német, vagy orosz??2013. ápr. 26. 21:56
1/7 ChrisM válasza:
Szerintem az angol mellett egyszerűbb lenne újlatin nyelvet választani, de ha a franciától ennyire irtózol, akkor én a németet javaslom.
5/7 anonim válasza:
Mind a kettő nagyon szép és hasznos nyelv, és a legjobb lenne idővel mind a kettőt. Én azért tanácsolom neked előbb az oroszt, mert azt ma kevesebben beszélik nálunk, viszont az idegenforgalomban egyre nő a jelentősége. Voltam Tunéziában, ahol a szálloda tele volt oroszokkal, és a pincérek oroszul beszéltek velük. Bécsben háromféle orosz tévéműsor jött be a szállodában. A pénzes oroszok ma elözönlik a világot, és mindenhol nyalják a feneküket, már bocsánat a szóért. Viszont bármelyiket választod, rosszul nem dönthetsz! A németben nehézség, hogy minden főnévhez meg kell tanulni a nemét is, és van, akinek a fejében összeakad az angollal, az oroszban kis nehézség az eltérő ábécé. Szerintem idegenforgalomban mind a kettő nélkülözhetetlen.
7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, az 5. válaszadónak meg különösen megköszönöm, nagyon hasznos tényekkel magyarázta meg, hogy miért is jó az orosz!! :)
2013. ápr. 27. 09:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!