Jól döntöttem-e vagy hülye voltam?
Magyarországon a legfontosabb két nyelv jelenleg a Német és az angol. A német nyelvterületek a legfontosabb munkaerő piacok az angol pedig a világnyelv.
Hogy jól döntöttél e azt a jövő fogja megmutatni. Jelenleg ez van.
Az angol ezerszer fontosabb, én tuti azt raktam volna első helyre. Én második nyelvnek se választottam volna a spanyolt, őszintén szólva. Ha nagyon érdekelne akkor hobbiból megtanulnám otthon.
Nem hiszem, hogy tudnál valamit kezdeni vele. Max. nyaraláskor tudod hasznosítani.
[Előzőnek] Nem szívesen vitatkozom ilyen – szerintem értelmetlen és szubjektív – kérdésekben, de mint írod, hogy "az angol ezerszer fontosabb", ebben az is benne van, hogy valszeg. ezerszer annyian is beszélik, vagyis nem biztos, hogy találsz olyan állást, ahol angol nyelvtudás szükséges és még nincs feltöltve. Érdekes, erre senki sem gondol. Éppen ezért a ritkább nyelvek is éppúgy fontosak lehetnek.
Tudom, hogy itt Magyarországon mindenki azt terjeszti, hogy a spanyol nem jó semmire, ez csak a tájékozatlanságból és az előítéletekből fakad, amiben sajnos a magyar sajtó és média is hibás.
#5 Megsúgom, hogy pont azért, mert már mindenhol beszélik az angolt szinte, ezért már MINIMUM elvárás a jobb munkahelyekre, hogy tudj angolul.
Egyébként meg a spanyol nem tartozik a ritkán beszélt nyelvek közé. A világon 400 millióan beszélik.
Egy nyelv hasznosságát az adja, hogy milyen fejlettek az országok, amikben beszélik, hány fontos egyetemen beszélik az adott nyelvet stb. Hiába 20+ országnak az államnyelve, de ezek az országok gazdaságilag nincsenek az élmezőnyben.
De kíváncsian várom, hogy milyen tájékozatlanságról van szó, mert komolyan nem értem. :)
A kérdezőnek: ha ennyi kitartásod van, hogy már meg is gondoltad magad, akkor inkább ne menj nyelvi előkészítős osztályba, mert eltökéltség és kitartás nélkül nem lehet egy nyelvet sem komoly szinten művelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!