A francia nehezebb a németnél nyelvtani szempontból?
Szerintem a német könnyebb!
A német nyelvtan logikus, szerintem ha azt megtanulod, nem igazán lesznek a némettel nehézségeid.. Nincs kivétel a ragozásban, vagy bármiben. Ami nehéz lehet, és ami nélkül nem megy: ha nem tudod a névelőket (nincs rá konkrét szabály, mikor der, die vagy das. itt néha van kivétel :P)
Francia jóval nehezebb de szebb.
Énis németet választottam, viszonylag megtanulható, de van akinek nehéz,ha 1-2 évig gyakorlod, bele lehet jönni a névelőkbe is :)
Én angol-német-francia-olaszt tanulok, és így tudnám felállítani a sorrendet:
*Angol
*Német
*Olasz
*Francia
A francia a legnehezebb, oka, hogy nincs benne túl sok logika, és még így is soka kivétel, amikire nincsen logikus magyarázat (akárcsak magyarban :P).
A német ilyen szempontból egyszerűbb, sok ugyan a szabály, de kivétel ritkán van, és a szabályokban is fellelhető a logika.
A franciában ugyanúgy van névelő, csak ott nem három, hanem kétféle.
Válaszd, amelyik jobban tetszik, szerintem mindkettő megéri, gyönyörű nyelvek, de ha választani kell, a német könnyebb, a francia szebb.
köszi a válaszokat!
akkor maradok a németnél asszem ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!