A latin nehezebb mint a német?
Figyelt kérdés
Azért kérdem,mert szeretnék váltani,ugyanis a német nyelvtan nekem nem megy,és amugy sem tetszik ez a nyelv.
Tehát viszonyítva a nyelvtant: a latin könnyebb vagy nehezeb?
mert ha nehezebb vagy ugyanolyan akkor nem váltok.....
2009. szept. 22. 18:04
1/6 anonim 

válasza:

szerintem nehezebb, meg hát a latinnal nem sokra mész, hacsak nem olyan jellegű pályára készülsz. a németnek úgy mond több értelme van, mert használhatod a gyakorlatban is, utazáskor vagy bármikor. 17/L
2/6 anonim 

válasza:

én tanultam mindkettőt. egyik nyelvtanja se könnyű, de ha már választhatsz, maradj a németnél. a latinnal nem mész sokra, pedig szép nyelv, és én a latint szerettem jobban tanulni. Sajnos nem éri meg vesződni vele. Esetleg olaszt vagy spanyolt tanulnék a helyedben, de ha már németet tanulsz, akkor ne vesszen kárba, csinálj nyelvvizsgát belőle!
3/6 anonim 

válasza:

Ha a német 4 esettel van a gondod, akkor a latinban meghalsz ott 6 casus van és annak 4 fajtája 7-8 esetben használjuk. A melléknévragozást az első órában tanítják a németben pedig ez a nyelvtan közepe! A kötőmód a latinban 1 évben az alpnak alpja, amit a német alig használ, és csak azutolsó eévekben tanulják!
4/6 anonim 

válasza:

A latin szerintem nehezebb, bár még csak most kezdtem.
5/6 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.
háát eredetileg azért szeretnék latint mert teccik,meg mer orvosira szeretnék menni,és tudom hogy ott a szakkifejezéseket tanuljuk csak,de azért mégis jobb ha konyítok valamit a latinhoz nem?
de akkor inkább ezt most jegelem egy ideig
2009. szept. 23. 14:09
6/6 anonim 

válasza:

Nem kell megijedned (az erősködő hozzászoló[3.)
Csak azt mondtad, ha nyelvtanát utálod akkor ezt még jobban fogod. De pl. csak a kiejtése akkor nyugodtan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!