Latin vagy német? (rövid)
Nemsokára megyek középiskolába (ősszel) és nem tudom, hogy latint vagy németet tanuljak. Mert most tanulok angolt, és azt mondják, h angol után a német elég nehéz. Azt tudni kell rólam, h én spanyolul mindenképp szeretnék majd megtanulni, de erre nincs lehetőség abban az iskolában ahova megyek.
Szóval most mi legyen?
Mert a szüleim azt mondják, h ha spanyolul is megakarok tanulni, és esetleg, de ez nem biztos ügyvéd szeretnék lenni, akkor mindenképp latint tanuljak.
Ezért most nem tudom, mi legyen...
Aki tud segítsen! :)
Köszönöm! :)
Köszi a választ! :)
Még gondolkodom, hogy mi legyen!
A latin nehéz, kevesen beszélik-írják-olvassák. Még messze vagy a pályaválasztástól, de bármilyen irányban is indulsz tovább egy angol-német alappal sokat elérhetsz.
(Jogon sem beszélni kell a latint, így egy élő nyelv elsajátításával jobban jársz!)
Értem.
Köszi! :)
diplomához mindenképpen kell majd a jövőben nyelvvizsga,latinból nem lehet nyelvvizsgázni. egy holt nyelvvel semmire nem mész a mai világban,szerintem bőven ráérsz az egyetemen foglalkozni vele.
a németet viszont egész Közép Európában beszélek,nyelvvizsgát is tudsz vele szerezni,én mindenképpen ezt ajánlom
ez nem igaz, mivel latinból is lehet nyelvvizsgát tenni, de tényleg érdemesebb lenne németet tanulnod. én már megbántam, hogy a latint választottam, semmire nem megyek vele, ráadásul még az érdeklődési köröm is megváltozott (így végképp semmi haszna ennek a néhány évnyi latin tanulásnak) ...
németet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!