Melyik nyelv a legkönnyebb megtanulható? Angolon kívül mert azt már tanulom.
Sokan írnák, hogy a spanyol (ami részben igaz), de ezt nem lehet leáltalánosítani. Mindenkinek más könnyü, mellesleg a nyelvhez való hozzáállás is sokat számít.
Javaslatom szerint ne azért tanulj egy nyelvet, mert könnyü, hanem azért mert szereted.
Igaza van a #2-nek, tényleg sok múlik az elhatározottságon és azon hogy mennyire érdekel. Lehet a világ legkönnyebb nyelvét is szenvedések árán megtanulni ha utálod és legalább annyira érdekel mint az atomfizika (ha érdekel az atomfizika, akkor vedd úgy, hogy nem mondtam semmit!) és lehet a kínait is viszonylag könnyen és gyorsan tanulni ha maximálisan érdekel és szereted a nyelvet.
Én pl az angol felső- és német középfok letétele után finnül kezdtem el tanulni, csak úgy, semmilyen céllal, egyszerűen csak tetszett meg bejön az adott ország kultúrája is. Sokan mondták / mondják hogy az milyen nehéz és keservesen tanulható nyelv mert hosszú és bonyolult szavak vannak katasztrofális mondatszerkezetekkel és kimondhatatlan nyelvtörőkkel, de én élveztem a tanulását az első pillanattól fogva és most már társalgási szinten simán megy, pedig csak 1,5 éve kezdtem el tanulni. :-)
Szóval olyat válasz, ami valamilyen szinten azért érdekel is!
Szerintem is az számít leginkább, hogy mi érdekel, mit szeretsz.
A spanyol valóban nem nehéz, én imádom. De, ha valakit abszolút nem érdekel, az tuti nehéznek fogja találni... Olyat válassz, amihez van valami kötődésed! (Akár annyi, hogy tetszik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!