Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelv a legkönnyebb...

Melyik nyelv a legkönnyebb megtanulható? Angolon kívül mert azt már tanulom.

Figyelt kérdés
2013. ápr. 7. 21:39
 1/4 anonim ***** válasza:
60%
spanyol
2013. ápr. 7. 21:50
 2/4 anonim ***** válasza:

Sokan írnák, hogy a spanyol (ami részben igaz), de ezt nem lehet leáltalánosítani. Mindenkinek más könnyü, mellesleg a nyelvhez való hozzáállás is sokat számít.

Javaslatom szerint ne azért tanulj egy nyelvet, mert könnyü, hanem azért mert szereted.

2013. ápr. 7. 22:49
 3/4 anonim válasza:

Igaza van a #2-nek, tényleg sok múlik az elhatározottságon és azon hogy mennyire érdekel. Lehet a világ legkönnyebb nyelvét is szenvedések árán megtanulni ha utálod és legalább annyira érdekel mint az atomfizika (ha érdekel az atomfizika, akkor vedd úgy, hogy nem mondtam semmit!) és lehet a kínait is viszonylag könnyen és gyorsan tanulni ha maximálisan érdekel és szereted a nyelvet.

Én pl az angol felső- és német középfok letétele után finnül kezdtem el tanulni, csak úgy, semmilyen céllal, egyszerűen csak tetszett meg bejön az adott ország kultúrája is. Sokan mondták / mondják hogy az milyen nehéz és keservesen tanulható nyelv mert hosszú és bonyolult szavak vannak katasztrofális mondatszerkezetekkel és kimondhatatlan nyelvtörőkkel, de én élveztem a tanulását az első pillanattól fogva és most már társalgási szinten simán megy, pedig csak 1,5 éve kezdtem el tanulni. :-)

Szóval olyat válasz, ami valamilyen szinten azért érdekel is!

2013. ápr. 7. 23:14
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem is az számít leginkább, hogy mi érdekel, mit szeretsz.

A spanyol valóban nem nehéz, én imádom. De, ha valakit abszolút nem érdekel, az tuti nehéznek fogja találni... Olyat válassz, amihez van valami kötődésed! (Akár annyi, hogy tetszik.)

2013. ápr. 8. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!