Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ilyen esetben mit javasoltok...

Ilyen esetben mit javasoltok angol nyelv tanulására?

Figyelt kérdés

34 éves vagyok, még általánosban tanultam 6 év angolt, majd középiskolában 2 évet, de nem voltam a toppon benne. Passzívan egész jó vagyok, nagyon sok mindent értek (filmeket angolul nézek 20 éve kb és rengeteg dolog ragadt rám).

Szeretnék megtanulni "rendesen" angolul, milyen könyvet ajánlanátok az én esetemben? Ilyenkor érdemes teljesen az alapoktól kezdeni vagy próbáljak be egy haladót?

A másik kérdésem, hogy ha nyelvizsgázni nem akarok, akkor a normál társalgási szintű angolhoz meg kell tanulnom az összes igeidőt?

Előre is köszi!

2013. ápr. 7. 15:45
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát semmiképp ne ess neki egy haladó anyagnak anélkül, hogy ne lennének meg rendesen az alapok, mer csak jobban belezavarodsz. Amúgy társalgáshoz elég kb 6 igeidő is, a többit csak néhány ritkább helyzetben használják, pontosabban tudod velük kifejezni magad
2013. ápr. 7. 16:11
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Tudnál konkrét könyvet ajánlani esetleg?

Melyik az a 6 igeidő, amit feltétlenül tudnom kell?

2013. ápr. 7. 16:23
 3/4 anonim ***** válasza:

Present Simple (Egyszerű jelen)

Present Continous (Folyamatos Jelen)

Past Simple (Egyszerű múlt, legtöbb esetben használhatod a Present Perfect Simple helyett is)

Future Simple (Egyszerű jövő), ide kapcsolódik még a going to szerkezet is

ezek a leggyakoribbak, de még viszonylag sokszor fordul elő a Past Continous és a Present Perfect Countinous-al is sokmindent szoktak kifejezni, a többi igeidő tényleg csak ritkábban jön elő

Ha adsz egy e-mail címet tudok neked küldeni egy nagyon jó anyagot az igeidőkkel kapcsolatban. ahol nagyon érthetően és magyar centrikusan el van magyarázva a dolog.

2013. ápr. 8. 06:41
 4/4 anonim ***** válasza:

Én azt szoktam inkább mondani, hogy

Alapfokon tudd jól MEGKÜLÖNBÖZTETNI:

- Az egyszerű múltat a befejezett jelentől

- A folyamatos jelent az egyszerű jelentől

- a "will" egyszerű jövőt a "be going to" alaktól

Középfokon pedig ezen felül még:

- a befejezett jelen időt a folyamatos befejezett jelenidőtől (és tudd a kivételes eseteket amikor az utóbbit nem használják)

De konkrét könyvet nem ajánlok. Olvass olyan témában, ami téged érdekel, és szívesen olvasnád magyarul is. Keress angol nyelvű könyveket az alatt az idő alatt is, amit amúgy is könyvek vásárlásával töltenél.

Kedvenc bónusz javaslatom:

Menj ki az utcára, és keress külföldi turistákat. Beszélgess velük.

2013. okt. 20. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!