Mennyire nehéz a francia nyelv? Meglehet tanulni könnyen? Nehezebb mint a német? Vagy az angol?
"Én angolul tanulok több, mint 11 éve. 3 éve elkezdtem mellé a franciát gimnáziumban (francia kéttannyelvű szakra járok). Nehezebb, mint az angol, de van egy csomó szó, ami közös mind kettőben. De a francia nehezebb, pl. minden szónak neme van, egy csomó igeidő van, csomó rendhagyó ige, meg az igék vonzatai nem mindig logikusak. De a kiejtés szerintem könnyebb, mint angolban."
A névelővel együtt tanulva a szót egyáltalán nem nehezebb ez a rész. Az angolban ugyanúgy megvannak az igeidők és rendhagyó igék...
Az angol prepozíciók és vonzatok sem logikusabbak...tehát itt nincs alap az összehasonlításra.
Ezek után szerintem butaság kijelenteni azt, hogy a francia nehezebb lenne az angolnál!
A két nyelv nem is egy családból származik, így mi alapján hasonlítgatjuk? Ezt sosem értettem.
Továbbá mi az, hogy könny vs. nehéz nyelv?
angol-francia szakos
Én vagyok az 1. válaszoló.
Szerintem viszont nehezebb a francia, még ha nem is sokkal. És igenis nehéz minden egyes szónak a nemét tudni, hisz nincs rá szabály.
Ja és szerintem több az igeidő a franciában, mint az angolban. Na mindegy, nem akarom teljesen megismételni magam, nekem ez a véleményem róla.
Szerinted mennyi igeidő van a franciában és mennyi az angolban? Pl.
2.
Nos, akkor számold meg újra a franciát, ugyanis abban csúsztatás van: 18 az az összesített száma az igeMÓDoknak és igeIDŐknek, míg az angol 12 csak az igeIDŐ, amihez akkor vagy számold hozzá a MÓDokat is, vagy akkor a franciánál se vedd bele azokat... Másabb képet fogsz kapni.
Ja, és remélem, Te is csak eszmecserének fogod fel az itt zajló beszélgetést. :)
Igazad van :D
De nem tudom, nekem vhogy mindig is többnek tűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!