Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » OLASZ! Helyes ez a 2 mondat?

OLASZ! Helyes ez a 2 mondat?

Figyelt kérdés

Caro Matteo,

Questa settimana é stata molto movimentata per me. Tu puoi trovare le mie attività nel file.

Buon fine settimana!

Ti saluto,

(Ez a hét nagyon mozgalmas volt. A tevékenységi listám a csatolt file-ban található. - Ezt hogy lehetne szépen megfogalmazni? Persze nem szó szerint.)

2013. ápr. 5. 15:27
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Én az első mondatot inkább úgy írnám,hogy Questa settimana era molto movimentata per me. De szerintem jó a megfogalmazás. :)
2013. ápr. 6. 11:23
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi, mancs ment!

Nagyon kevés az olaszos az oldalon! Örültem a válaszodnak!

2013. ápr. 6. 20:47
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Nyelvtanilag mindkettő jó lehet, mert az era-val állapotleírást hangsúlyozol, az eredeti idézet szerint pedig azért helyes, mert már lezárult konkrét eseménysorról írsz, az pedig passato prossimo.
2013. ápr. 6. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!