Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miről beszéljek holnap?

Miről beszéljek holnap?

Figyelt kérdés

Az a helyet, hogy holnap lesz a szintzáró a nyelviskolában! Az írásbeli miatt most nem aggódok annyira, mert könnyűeket vettünk! De, a szóbeli-től most kikészülök! Igaz a multkor 95%-os szóelit íratm, de most, nem megy! Meg van adva 4-5 téma, de akármelyiket kiválasztom elmondom az egsézet, 4-5 mondatba, és kész! A tanárunk külön mondta nekünk, hogy a szóbelin beszéljetek minél többet, és ne hagyjátok a tanárt kérdezni meg minden. Most va egy olyan téma, hogy szabadidő-sportok, és egyszerüen nem tudok mit tanulni, mert ennyit mondok el magamban: I like ride a bike, and take a round the forest, beacause, I enjoy that that, lot of bird sings.

És ezzel végleg kimerültem. Van egy iskolás is, hogy első nap a suliban, ennyit tudok csak elmondani: I remember, when I was seven, and I had to go to school. The beginns I just cried 2 weeks.

És ez is kimerült. Állítólag, most kb 20 perces lesz a szóbeli, de azt ennyivel biztosan nem húzom ki! Segítenétek nekem, légyszives?

Előre is köszi!

#szóbeli #szintzáró
2013. ápr. 3. 17:22
 1/3 anonim ***** válasza:

milyen témák vannak még? a szabadidő-sportoknál nem hiszem, hogy a biciklizésen kívül nincs semmilyen más szabadidős tevékenységed.. ebben a témában beszélhetsz arról, hogy hány tesiórád van egy héten, mit csináltok tesi órán, szereted-e, mi a rossz benne. beszélhetsz arról, hogy kipróbálnál-e bármilyen extrémsportot, és ha igen, miért. arról is beszélhetsz, hogy életedben valaha sportoltál-e.

az iskolásnál kifejtheted, hogy miért sírtál, hogy rossz volt, hogy pl. elválasztottak a szüleidtől, gonoszok voltak a tanárok, nem jöttél ki annyira a többiekkel, de szépen lassan megszoktad a helyzetet, és már szívesebben vagy ott, mint otthon :) lehet viccelődni is. és az a lényeg, hogy folyamatosan beszélj, az nem zavar senkit, ha amit mondasz, nem teljesen igaz... beszélhetsz a sulinál még arról, hogy pl. szívesebben maradtál volna még az oviban, meg hogy azóta milyen a suli, hogy bírod, meg hogy emlékszel-e valamire még az elejéről..

2013. ápr. 3. 18:06
 2/3 A kérdező kommentje:

nyilván a fent említetteknek van még 1-2 mondat folytatása, de kész! Sírtam mert féltem, meg a hobbyhoz annyit, hogy szeret videót vágni letölötk zenéket/videokat összemixelem, és kész! De ez is csak 2-3 mondat és ez kevés még mindig!

Egyszerüen nincs ötletem. Tavaly például egy olyan témákat fogtam ki, hogy órákat tudtam volna róla mesélni angolul! De most!

2013. ápr. 3. 18:32
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha magadról nem tudsz/akarsz hirtelen, akkor beszélj általánosságban. Azt hallottad hogy xy szereti az autóversenyt, de te nem érted hogy miért, hiszen tök unalmas. Vagy reggel a buszmegállóban azt mondta egy bácsi hogy az ő még piros busszal járt iskolába.

A legkisebb apró hülyeségről is beszélhetsz bátran, nyelvvizsgán szabad füllenteni. Csak beszélj, a tanárok külön örülnek ha valami bonyolultabbat magyarázol, még ha nem is igaz.

2013. ápr. 3. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!