Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Német! A macska miért die...

Német! A macska miért die katze? A kutya miért das hund? Miért die a macska? Azaz női? A kutya miért das azaz semleges? Nem tudok németül de érdekel.

Figyelt kérdés
2013. márc. 28. 15:57
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek, én azt hittem semlegesek a tárgyak, és ami se nem nő se nem férfi... Biztos hülyeségnek tünik. De ha semmi köze a nemekhez akkor miért ez az elnevezés? Hím nemű, nőnemű?
2013. márc. 28. 20:14
 12/16 anonim ***** válasza:
Mert valahogy meg kell különböztetni :)
2013. márc. 29. 09:09
 13/16 anonim ***** válasza:

A kutya/macska nem tárgy

(hanem élőlény) De végződés alapján meg lehet állapítani

A -chen/-lein végződés akkor van, ha pici (fiatal) az állat pl. das Kätzchen

2014. febr. 3. 19:51
 14/16 anonim ***** válasza:

Az -e re végződő állatok sokszor nőneműek

pl. e Schlange (kígyó) e Ente (kacsa)

(kivétel: r Hase - nyúl)

2014. febr. 3. 19:53
 15/16 anonim ***** válasza:

e Giraffe (zsiráf)

e Ameise (hangya)

(viszont: r Affe) majom

2014. febr. 3. 19:58
 16/16 anonim ***** válasza:

2013-03-28 19:24 vagyok.

Igazából,én,mikor oroszt tanultam,de a franciánál sem gondolkodtam el rajta,hogy miért van úgy.Megtanultam,aztán kész.

De,én nem hiszem,hogy köze lenne a tárgyakhoz.Szerintem ez véletlenül alakult ki.

Az esetleges okot a főnevek végződésében látom inkább.Persze ez (az én véleményem) csak egy a sok közül.

Erre legjobban a nyelvészek adnának választ szerintem.Ha tudják egyáltalán.

Szerintem valahogy úgy alakulhattak ki a nyelvtani, szabályok,szavak,ilyesmik,hogy a beszélők még a nyelv kezdetének kezdetén elkezdtek beszélni,aztán ahogy akartak.Ez időnként változott persze.És valahogy így.

Ez az én egyik elképzelésem.

2014. febr. 3. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!