Melyik a legkönnyebb nyelv?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nyelvek__..
Az egyik legkönnyebb nyelve talán a sündisznónak van, csak néhány gramm :)
Amúgy beírod szépen Google-be, és kiad egy csomó találatot...
Az angolt (alapszinten!) elég könnyen meg lehet tanulni.
De azt élvezetes tanulni, amelyik érdekel, nem az alapján kell választani, hogy melyik könnyű...
Ezek a statisztikák a 10 legkönnyebb meg legnehezebb nyelvről csak valami kitalációk. Eleve hülyeség, hiszen a legnehezebb nyelvként a szlovákot említi, míg a hozzá igencsak hasonló (szinte ugyanaz) cseh nyelv pl nincs benne a top 10-es listában. De ott van pl a német, míg a legkönnyebbek között az olasz, mindkettőt van és volt szerencsém is magasabb szinteken tanulni és szerintem majdnem ugyanolyan nehéz a kettő.
Egy előző hozzászólóval meg mindenképpen egyetértek az angollal kapcsolatban, alapfokon, jó indulattal középfokon valóban egyszerű, de egy felsőfokú nyelvvizsgát, pláne esetleg egy anyanyelvi szintű tudást megszerezni belőle egyáltalán nem könnyű.
Ilyen, hogy legkönnyebb nyelv pedig nincsen. Mi számít könnyűnek? Egyszerű nyelvtan? Megtanulható kiejtés? Kevés rendhagyó ragozás? Vagy mi? Minden nyelvben vannak egyszerűbb és nehezebb dolgok, egy magyar ember számára. Pl nekünk magyaroknak az olasz vagy német kiejtést könnyű megtanulni, mert néhány szabályra épül. Ugyanakkor ott az angol, aminek kicsit másabb a hangrendszere mint a magyaré, szép angol kiejtéshez sokat kell gyakorolni (nem, a legtöbb angolul kicsit tudó embernek nincs szép angolos kiejtése).
Ha tényleg csak az számít, hogy legyen egy nyelvvizsga papírod, akkor valóban az eszperantó, amit direkt azért alkottak, hogy bárki meg tudja tanulni. Én mondjuk nem értek ezzel egyet, mert bár elvileg élő idegen nyelvnek számít, mégsem találkoztam olyan emberrel még (turisztikai helyen dolgoztam sokáig), aki eszperantóul akart volna megszólalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!