Tanul-e valaki közületek 4 nyelvet?
Én az az alábbi 4 nyelvet tanulom/tartom karban:
1. ANGOL: Középsikolás korom óta tanulom. Jelenleg FELSŐFOKÚ ORIGO nyelvvizsgám van, de nem a vizsga számít, hanem az, hogy a munkahelyemen ez a használt és hivatalos nyelv. A munkehelyi levélforgalom és értekezletek alkalmával tanulok új kifejezéseket.
2. NÉMET: Egyetem mellett tanultam, mert akkor még egy ANGOL-NÉMET párossal jól lehetett boldogulni a nemzetközi AGRÁR szférában. Jelenleg heti 1 alkalommal találkozok egy német szakos hallgatóval, akivel társalgás útján tartjuk a szintet.
3. OLASZ: A svájci központ miatt 2 éve kezdtem el az olaszt. Heti 1 magántanár és heti 50 új szó megtanulása volt a siker kulcsa. 1.5 éven belül tettem le az ORIGO középfokút.
4. FRANCIA: A jelenlegi vezetés megköveteli a francia nyelvtudást, így alig pár hete kezdtem el. Heti 1 óra magántanár és heti 50 új szó a reményem arra, hogy egy bő év alatt tényleg kommunikációképes nyelvtudásom legyen.
Tehát: Szavak, szavak, szavak és heti szintű élőnyelves beszélgetések segítenek nekem a tanulásba és szintentartásba. Költséges és időigényes, de már 2 nyelvvel megnő a hazai és végzettségtől,gyakorlattól függően, a nemzetközi versenyképességünk is!
Ja igen: Ez az oldal is rengeteget segít, SOK A PROMPT SEGÍTSÉG, AMIÉRT KÖSZÖNET!!!
Azért az sok egyszerre
(max kettő)
Persze akinek nagyon szüksége van rá
(meg van elég pénze)
Suliban is nemhiába
van csak két nyelv (ami kötelező)
Utolsó!
Milyen két nyelvet tanulsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!