Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelvet tanuljak a...

Milyen nyelvet tanuljak a német mellett jövő évtől?

Figyelt kérdés
Szeptembertől leszek 9.-s, és mivel 8 osztályos gimnáziumba járok, ezért jövőre letehettem volna a német érettségit, de az új törvény szerint, majd csak 10. év végén tehetem le.. és pont a felettünk lévő évfolyam még letehette.. ez elég nagy kicseszés velünk szemben... Az iskolánkban lehetőség van a német nyelv mellett angolt, olaszt, oroszt tanulni. Legtöbben az angolt ajánlanák, mert hogy az világnyelv, de én nem látok benne semmi egyediséget, a német is azért egy egyedibb, nehezebb nyelv mint az angol ( az egyik legnehezebb a nyelvtana a világon.. a kínaiba is csak az írás a nehéz). Mivel kelet felé nyit a világgazdaság, és minden más, ezért gondolkozom az oroszban. Egy baromi nagy országról beszélünk, ahol számtalan lehetőség tárul elénk, jövő generációnak. Ennek a két nyelvnek biztosan indulna csoport, mivel ehhez már megvannak a létszámok. A kérdéses az az olasz.. Egy nagyon szép nyelv, ami a legjobban tetszik a három közül.. Oroszul és olaszul nem minden második ember tud ebben az országban, angolul viszont már a Pista bá' és makog valamennyit, mert már minden angolról szól.. Tehát ha a német mellé oroszt/olaszt tanulnék, szerintem sokkal jobban járnék, mivel az angolt bármikor meg tudom tanulni.. Kérlek mondjatok véleményt :) Köszönöm. 15/F

2013. márc. 7. 19:33
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek aki segített, az angol nyelvet jelöltem meg :)
2013. ápr. 29. 17:28
 12/17 anonim ***** válasza:

Elolvastam a kommenteket, és legtöbben azt mondják, hogy az angollal lehet jó állást találni. Hát, ez nem teljesen igaz, mert nekem diplomám van angolból, mégis munkanélküli vagyok 5 éve. Angoltanárnő vagyok, tehát nem csupán nyelvvizsgám van, hanem angolul tanultam irodalmat, történelmet, módszertant stb. Kitűnőre államvizsgáztam angolból, még sincs állásom.

Angol mellett németből is vizsgáztam, most franciát tanulok hobbiból, de kilátás sincs állásra, mert csak ismerősöket vesznek fel mindenhova. Még eladónak sem vesznek fel, mert túlképzett vagyok és/vagy nem tanári diploma kellene. Középkorúan mit tanuljak???? Én már a családalapításon gondolkodok, nem azon, hogy milyen szakmát tanuljak ki. Tanultam volna inkább mást, vagy nem tanultam volna, lettem volna kitűnő helyett 3-as tanuló, mentem volna szakmunkásképzőbe, és lettem volna pincérnő. Bár állandó láb -és derékfájdalmaim miatt ott esnék össze 2 óra munka után. Így marad a szellemi munka.

Bocs, de ezt muszáj volt kiírnom magamból, mert manapság ha jó kapcsolataid vannak, felvesznek bárhova.

2013. máj. 17. 17:39
 13/17 A kérdező kommentje:
Ne csüggedj utolsó, biztosan lesz munkád! :)) .. és igen, a protekció nekem is megnehezíti az életemet, amikor más mindig eléri helyettem a céljaimat, mert neki vannak ismerettségei..
2013. máj. 17. 21:45
 14/17 anonim ***** válasza:

"Elolvastam a kommenteket, és legtöbben azt mondják, hogy az angollal lehet jó állást találni"

Szerintem nem az angollal lehet jó állást találni, hanem piacképes szakmával + angol (és lehetőleg még egy nyelv)nyelvtudással. Az angol önmagában édeskevés, olyan szakma nélkül amire van kereslet nem elég.

2013. máj. 17. 22:13
 15/17 anonim ***** válasza:

12#,

Ezt olvasdd el:

[link]

2013. máj. 17. 22:23
 16/17 anonim ***** válasza:

utolsónak üzenem, danke sehr

12-es voltam

2013. aug. 30. 18:50
 17/17 A kérdező kommentje:
Bárki, akit érdekel.. Angolt tanulok már fél éve, és nagyon jól megy :) nem bántam meg, hogy ezt választottam :)
2014. febr. 18. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!