Angol vagy francia? Egyiket se szeretném:S
Német mellé (nulláról) angolt tanuljak (amit már tanultam 4 évig, de nagyon utálom és olyan megszokott már az angol-német párosítás..) vagy franciát (sosem tanultam még, de nem is nagyon szeretném, nekem különösen nehéz lenne a kiejtés, nem is tetszik a nyelv meg semmi..) ?
Orvos szeretnék lenni, és valószínűleg német nyelvterületen fogok dolgozni.

Ha orvos akarsz lenni, akkor az angol "kötelező".
A szakirodalom 90 %-a angolul van.

Angol ma már mindenhol kötelező.
Nagyon nehéz nélküle boldogulni.
Mindenképp azt válaszd.

Akkor is inkább az angol, mint a francia szerintem...
Én még a spanyolba kezdenék bele :)
Bármelyiket is választod sok sikert =)
Köszönöm a válaszaitokat!
Az elsőnek annyit mondanék, hogy feleslegesen tanulnék latinul, orvosin csak az oda tartozó szavak kellenek, minek beszéljem a nyelvet..
Sajnos csak ebből a három nyelvből lehet választani.
Úgy látom érdemesebb lesz az angolt választanom.
A spanyol egyébként nekem is tetszik, azt pár hónapja elkezdtem tanulni egyedül, később majd keresek tanárt is:)

Sajnos, igazuk van. Kell az angol. Mindenhol. Én nem igazán szeretem, mert idejönnek anglicizmusok és már most is forog Kazinczy a sírjában. De az USA-birtokolja a legtöbb tudományágat, ezért minden angolul van,angolul vannak a slágerek, a zene stb. Ahol pedig magasabb az USA-nál, annak pedig irtózatosan nehéz a nyelve, ezért ős is angolt használ.
Ne azt hidd ,hogy tanítjak az angolt mint a latint. Az orvosnak szüksége van a nevekre, szerkezetekre etc.

Ja lemaradt:
Nem beszélni tanít, hanem nyelvtant,meg szavakat+irodalmat. Minden nemzet a mediciális latin nyelvet használja vagyis az orvosok, gyógyszerészek stb. meg az irodamárok, történészek , latinisták (LÉnárd Sándor:Winnie ille Pu/ Micimackó,Petrus Jackson:Dominus Anulorum/A gyűrűk Ura ), stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!