Angol érettségi tételek? (emelt szint)
Nincsenek konkrét témakörök. A lényeg, hogy mindenről legyen saját véleményed illetve ahhoz a témához megfelelő szókincsed. Tavaly érettségiztem emeltből és a génkezelt gyümölcsöktől a társadalom helyzetéig indiában minden előfordult. Én is próbáltam konkrétan témákra készülni, és teljesen összezavart amikor élesben köze sem volt ezeknek a dolgoknak. Az emelt érettségi inkább a felsőfokon való társalgásról szól szerintem..
Azóta bekerültem Anglisztikára, ahol nyelvialapvizsga lesz most az év végén amire a Speak your mind-ból készülök. Ez tele van olyan állításokkal amik mellett/ellen érvelhetsz ami egy emelt szóbelin akár témakifejtésnek is minősülhet. Sok szerencsét kívánok:)
Szia! Sajnos én sem találom meg már azokat, lehet hogy letörölték, de begépelem neked:
1.-Personality (család szerepe a társ.-ban, munkamegosztás, generációs együttélés)
2.-People and nationality (emberi kapcs.-ok minősége, fontossága, lázadás tinikorban, alkalmazkodás, problémakezelés., ünnepek, öltözködés, reklámok, viselkedésformák, embertípusok)
3.-environment( otthon, lakohely, természet, körny.védelem és körny. problémák.)
4.-School( iskolatipusok itthon és külföldön, események, hagyományok.)
5.(work) =( munkavállalás körülményei, divatszakmák)
6. Lifestyle(étlezsi szokások külföldön és itthon, szenvedélybetegségek, gyógymódok, kultúra)
7.-free time(szabadidő, művészet, extrém sport, könyvek, média, internet, zene)
8.-tourism (motorizácio hatása. idegenforgalom jelentősége)
9.-tecnology, science(tudományok, technikai fejl.)
ennyi, remélem tudtam seíteni:) Az írásbeliben szerintem a nyelvhelyesség volt nagyon nehéz, a többi nem vészes. De én a nyelvvizsgára hajtok, szóval 60 % a cél:) neked?
Sziasztok!
Én pénteken megyek emelt szóbelizni, remélem minden rendben lesz. Az írásbelim sajnos nem fényes, mert kicsivel több mint 60%... sajnos nekem ez egyáltalán nem "megfelelő". Remélem a szóbelivel feltudom húzni, akár maximumra is. :)
Előrehozottaknál már volt szerencsém kettő darab maximum pontos szóbelit csinálnom, igaz, én sem tudom hogy hogyan, de sikerült. Persze azok középszintűek voltak.
Kalappal mindenkinek!
Jól gondolod.
Nagyjából nekem a felét kellene elérnem a szóbeli pontoknak, hogy meglegyen a 60%-om. Ettől függetlenül 71-72%-om is lehet, mert bizony sokat dobnak a pontok, ha utánaszámolsz...
Előrehozott érettségiként sikeresen csináltam két maximális ponttal rendelkező szóbelit, így nagyon nagyon remélem, hogy nem pont itt, az emeltnél hasalok majd el... jól jönne a +50 pont, és a nyelvvizsga is. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!