Ezeket hogy lehet fejleszteni?
Üresszöveg. /mikor szavakat kell beírni/
Hallot szöveg értés.
Nagyon sokat nézek filmet és olvasok angolul. Az órákon általában 1-2 hibával megtudom csinálni. /tényleg max 2 hibám van/
Mikor kisérettségin volt akkor pont fordítva lett.
Jó lenne ha úgy sikerülne mint órákon.
A filmnézés jó ötlet, esetleg az is segíthetne, ha angol nyelvű dalokat hallgatnál, és próbálnád leírni a szövegüket. (nem olyan számokra gondolok, amik csak refrénből állnak ^^)
Ha órákon jól szokott sikerülni, lehet, hogy a kisérettségin az volt a baj, hogy nem koncentráltál eléggé. Persze ezt így nem tudhatom látatlanban, de velem személy szerint ez volt az érettségimen az első hallgatás alatt. Kb a szöveg közepén jöttem rá, hogy "hoppá, elfelejtettem figyelni"
About the gap-filling: Ezt úgy is gyakorolhatod (ha nincsenek hozzá feladataid), hogy keresel egy cikket vagy akármilyen szöveget az interneten és kitörölsz mondjuk minden 10. szót, aztán félreteszed a szöveget pár órára, hogy elfelejtsd, miket töröltél ki és aztán megpróbálod kitölteni. Különben ebben a feladatban nagyon sokat segít az, ha kitalálod, milyen mondatrész hiányzik. Bár ezt gondolom, te is tudtad.
Most így ennyi jutott eszembe, remélem tudtam segíteni.
Köszi az ötleteket.
Kisérettségin ilyen japán vagy kínai ember beszélt angolul és nehezen bírtam kivenni az akcentusa miatt. Órán ilyet nem szoktunk csak olyan érthetőeek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!