Az olasz vagy a francia nyelv nehezebb?
Mit jelent a "magas szintű" nyelvtudás? Kicsit konkrétabban...
Egyébként olasz után a francia naggggyon könnyű.
De jó, máris érkeztek válaszok.
Hát, hogy kinek mi a magas szintű az elég relatív, mindhárom alatt felsőfokú nyelvvizsgát értek. Eddig németből és angolból van, mindegyik könnyen meglett, szóval nem ilyen éppen hogy átcsúsztam. Olaszból még messze nem vagyok ilyen szinten, de belőle is mindenképpen egy erős felsőfok lenne a cél, addig neki se állnék a franciának.
De még egyszer írom, a magas szintű tudás nagyon relatív. Valakinek már a középfok is az, de meg vagyok győződve róla, hogy mindjárt kapom az osztást, a felsőfok messze nem magas szintű...
Szerintem a francia ezerszer nehezebb. Nekem legalábbis.
De mondjuk az olaszról szokták is mondani, hogy pofonegyszerű nyelv.
Te az olaszt egyedül tanultad/tanulod? Vagy iskolában/tanárnál/tanfolyamon?
Mennyi idő alatt jutottál el belőle a mostani szintre?
Köszi 8-as :) szerintem, ha tényleg tetszik a nyelv, akkor állj neki mindenképpen! Én nagyon féltem attól, hogy a kezdeti lelkesedés majd alábbhagy, mert én sok dologgal voltam már úgy életemben, hogy nagyon nagyon tetszett évekig, aztán belevágtam és úgy már nem is volt annyira izgalmas... az olasszal viszont pont ellentétesen vagyok, ahogy egyre többet tudok, egyre jobban tetszik :) szívesen veszem elő, állandóan plusz feladatokat csinálok, olasz filmeket nézek.
Remélem a franciával is így leszek. Nagyon rajongok a francia irodalomért, filmekért még inkább, így nagyon erős motivációm van vele kapcsolatban is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!