A japán nyelv nehéz? 10-es skálán mennyire? Személyes tapasztalata van valakinek?
az írás nagyon nehéz, maga a beszéd nem vészes
végignéztem egy japán mesét, és már tudom az arigatou-t, mag a szoká-t ;)
Én is japán mesékből (anime) tanulgatom a japánt, de innen nemigazán lehet megtanulni. Legalábbis az írást lehetetlen. :)
Néhány alap japán szó, plusz néhány nem túl alap azért már megy, és van olyan, hogy néha megértem a mondatokat is, de ez édeskevés a japán nyelv párbeszédképes beszéléséhez. Én a japánt a 10-es skálán egy 8-9-es nehézségűre tenném, de közel sem mondanám lehetetlennek. :)
19/f
Nyelv beszéd 10skálán sztem 2 nehézségi szint...
Kanji 10skálán 20as szint nagyon sok kanji van amit tudni kell... (ezt bánom nagyon)
Hiragana (ezek csak szótagokat jelölnek) ez sztem easy 10/1
katanaka (ez is xD) Nekem személy szerint ez nehezebbnek tünik 10/5 valahogy hiragana szerintem szebb...
Szal sztem csak írás része teszi bonyolultá az egészet
Pár hónapja elköteleztem magam, és elkezdtem tanulni a japán nyelvet, írást-beszédet egyaránt.
Hát, szerintem nem könnyű.
Mivel a japán nyelv szerkezete minden európai nyelvtől eltér, így elsőre igen nehéz megérteni még az alapokat is. Rengeteg gyakorlást igényel, de nem vagyok a magolás híve, így az írásjeleket is azok használatával és mondatok írásával vertem a fejembe. Személy szerint úgy szoktam tanulni, hogy otthon új anyagot veszek, minden szükségeset leírok a füzetembe, majd másnap a suliban gyakorlom, amikor csak lehet. Addig írom a sokszor értelmetlen, de nyelvtanilag helyes mondatokat, amíg meg nem értem. Utána hozzáveszek még egy anyagrészt, és így tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!