Mikortól van meg az alapfokú szóbeli origón? Nem értem az értékelést. Részletek lent.
Szóval megnéztem az értesítést.
Kommunikatív érték Max. 20 pont Telj. minimum: 16pont
Szókincs Max. 10 pont
Nyelvhelyesség Max. 10 pont
Beszédértés Beszédértés
(gépi hang) Max. 20 pont Telj. minimum: 8pont
Szóval a szókincs a nyelvhelyesség és a kommunikatív érték összesen 40 pont lehet amint a táblázat is mutatja és 16 pont kell a teljesítési minimumhoz nekem ott 22 pontom lett erre írták 55% a gépi hallgatáson 20 pont a max a táblázat szerint és a teljesítési minimum az 8 pont ezen a gépin én 9 pontom értem el szóval éppen meglett a minimum 45% ír összesn ügye ez max 60 pont lehet nekem 31 pontom lett ezek szerint ami 51% ír ki nekem pirossal
A teljesítési minimum mindenhol elértem mivel ahol 16 kellett ott 22 pontom lett a hallgatásin meg ahol 8 kellett ott 9 pontom lett.
Szóval akkor megvan a szóbelim vagy nincs mert nem ír rá semmit?
Én azt értem elolvastam
Én komplex vizsgát tettem az írásbali része az megvan 64% lett 32 pont a szóbeli része az 51% lett 31 pont.
Szóval az összesen 63 pont kkor 60 felett vagyok és a nyeévi résznél is mert gondolom az a szóbelire vonatkzik 40 felett vagyok mert 51% lett.
Csak nem írja sehol hogy a szóbeli megvan azért kérdeztem a végén van annyi hogy Megfelelt alapfokon, írásbeli típusban.
Köszönöm!
Ha szóbelin a magnón és a másikon is elérem a teljesítési minimumot az nem azt jelenti hogy megvan a vizsgám?
Mert azokat a minimumokat amiket az oldalon írnak azokat mindenhol elértem.
Azért kérdem.
igen értem a problémád megprobálom elmagyarázni.
60 % -tól van meg a nyelvvizsgád ami azt jelenti hogy összesen minimum 36 pontodnak kéne legyen, mert az a 60 százalék.
A teljesítési minimum azt pár éve vezették be, mert pl voltak olyan vizsgázók akik egy egyik részt akár 100 %-osra is megírták a másik része meg 20 % lett ,és igy is megkapták a nyelvvizsgát ezért vezették be ezt a minimumot,hogy 40 % ot el kell érni mindenből!
ezért igy sajnos a tied nincs meg :( mert összesen nincs meg 60 százalék =36 pont.
Vannak akik rosszabb a helyzetük pl megvan a 36 pontjuk összesen aztán mégsem sikerül a nyelvvizsgájuk mert a minumot nem érte el mondjuk a gépi hallgatásnál sokaknak úszik el ezen
Értem vagyis kezdem érteni.
Szóval akkor a szóbeli része nekem most nincs meg?
a 40% minimum az megvan mindenhol mert 45% lett a magnó és 55% a szóbeli ha jól emlékszem és így összesen lett 51% szóval akkor ezek szerint a szóbeli része nem sikerült hiába értem el a teljesítési minimumot mindenhol ha 60% alatt vagyok?
igen igy nincs meg sajnos. a 60%-ot kell nézni .
Mondjuk ha a nyelvhelyességed és komm értéked össz 40 pontból te elérnél 39 et , de a gép hallgatáson 20 ból csak 7 pontod lenne összesen lenne 46 pontod akkor sem kapnád meg a nyelvvizsgád mert itt meg nem lett meg a minimum 40 százalék a gépi hallgatásnál tehát 8 pont.
Összességében kell nézni
(nem az egyes rész feladatokat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!