Melyik sulinál vizsgázzak? A legkönnyebb alapfokú kéne. Ahol a szóbeli, és az írásbeli sem vészes.
Amennyiben a fordítási feladattól tartasz a legjobban, akkor egynyelvű vizsgára jelentkezz. Nekem bevált + nemzetközileg elfogadott. Nem olyanok mint a kétnyelvű nyelvizsgák, amit csak magyarországon ismernek...
Goethe Institut
Az egynyelvű az azt jelent, hogy a vizsga során nincs magyar nyelv pl. fordítás...
Minden az adott nyelven, tehát egy nyelven van.
Akkor csináld az ÖSD-t. Ha rám hallgatsz, akkor azt csinálod, amelyiket akarod.
Olyanról még nem hallottam, hogy valaki megbukott volna az alapfokon.
Akkor lehet csak az én drágalátos német tanárom reagálja túl...Pl család tételnél.Alapfokra sztem bőven elég lenne bele írni h:
1.kivagyok hollakom,kivel,ők hány évesek mivel foglalkoznak,nővérem férjnél van gyereke van,őt hogy hívják a férje mivel foglalkozik,mia gyerek neve,mamámé,stb...
erre ő bele íratja ebbe a tételbe azt is hogy miylen suliba akarok menni meg hogy pl sokat tanulok mindennapa felvételire,mikor emgyek edzeni stb... mondom lol....
Jó az ha a tételenként van 2 mondat, ami kicsit eltér a szokottól. Így nem fognak kérdezősködni talán miután elmontad a tételed.
Szerintem nem kell félni, menni fog az. A vizsgáztató nem lesz szígorú...
Nem magyarországon élek és :( a német nyelvet már vagy 4 éve nem használtam, de ne aggódj menni fog!
Szóbelin nem kell gyorsan beszélni. Beszélj lassan és érthetően. Egyszerűsítsd a mondataidat (ne legyen benne több tagmondatból álló mondat). Szóismétlésért nem fognak megölni :)
Ha a kérdésükre a válasz bonyolúlt hazudj valamit, ami egyszerű.
Ha a kérdésükre a válasz túl egyszerű pl. Szeretnél egy kertesházban lakni? -> ne azt mond, hogy "Igen!", hanem azt, hogy "Nem, én lakásban szeretnék lakni Budapestne. Szeretem a város nyüzsgését. Nem szeretek a kertben dolgozni..."
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!