Mért van az, hogy sokan azért nem tudnak lediplomázni, mert nem képesek a főiskola/egyetem alatt egy középfokú nyelvvizsgát sem összehozni?
Igen, az új képzésnek köszönhetőnek boldog-boldogtalan egyetemre, főiskolára fog járni. (tudom, hogy az a lényege, hogy ezek az elnevezések mát nem számítanak, de én továbbra is különbséget fogok tenni egyetem és főiskola között, ez eddig is így volt)
Elég szar érzés, hogy ugyanolyan diplomát kap az, aki végigbukdácsolja a sulit és valahogy összekapar egy nyelvvizsgára, mint az, aki főiskolás/egyetemista/világpolgár révén ezt alapnak tekinti.
Arról nem is beszélve, hogy ugye a tanuláshoz ez elengedhetetlen lenne, pl. elég gáz magyar cikkekből szakdogát írni, és leírni ugyanazt századjára is, amit már előttem leírtak.
" Elég szar érzés, hogy ugyanolyan diplomát kap az, aki végigbukdácsolja a sulit és valahogy összekapar egy nyelvvizsgára, mint az, aki főiskolás/egyetemista/világpolgár révén ezt alapnak tekinti. "
Elég szar érzés lenne nekem, hogy világpolgárokkal kéne egy levegőt szívnom. Azért a "rendes" egyetemisták sem jobbak mint a fizetősök. Lehet, hogy van egy semmitmondó nyelvvizsgája, de egy vonatjegyet nem tud megvenni angolul sőt, még magyarul sem. Értsük már meg, hogy az egyetemista létnek semmi köze az okossághoz. Sőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!