Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Csak én tartom ezt furcsának?...

Csak én tartom ezt furcsának? 2400 ft-ért nem sok ez?

Figyelt kérdés
60 perces angol óra vidéken. Ennyiért hirdeti magát a nő, akit ráadásul ismerek is. Hiszen 1 éve együtt tettük le a felsőfokú angol nyelvvizsgát. És nem is azon van a hangsúly, hogy nem hivatalos tanár, hanem azon, hogy soha nem járt angol nyelvterületen, ami szerintem fontos. Legalábbis ennyi pénzért az a minimum, hogy anyanyelvi környezetben is használta a nyelvet. Én olasz tanárhoz járok most, ő konkrétan tolmács, rendszeresen jár ki Olaszországba, illetőleg éveket tanult ott. Nála 2000 ft 60 perc. Pedig angol tanárból egy kicsivel több terem a bokorban, mint olaszból. Mit gondoltok? Nem sok ez egy kicsit ilyen körülmények között? Vagy én látom rosszul?

2013. febr. 14. 00:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

:: Szinte minden utcában találni egy angoltanárt,

A mi utcánkban három is van.

2013. febr. 14. 09:05
 12/18 anonim ***** válasza:

Ez egy elég összetett kérdés. Ahogy írták már előttem, vidék és vidék között is különbség van, meg a tanár tudását, eredményességét sem ismerjük. Szabad verseny van, mindenki annyit kér, amennyit akar.

Lehet az illető angoltanárnak nincs konkurenciája az adott településen, és a következő település messze van, így annyit kérhet, amennyit még meg tudnak fizetni, és kereslet, kínálat meg 2400-nál találkozott stabilan.

Számlázás kérdése is, mert máshogy alakítja az árakat az a tanár, aki tényleg mindenkinek ad számlát és adózik a bevétel után.

Az olasztanárnál belejátszhat az, hogy mivel olaszul kevesebben tanulnak és jobban kell neki a pénz, lehet lejjebb vitte az árat.

Nagyon sok mindentől függ ez, bár a kérdésben említett angoltanár esetében, már ha igazak a róla leírtak, a 2400-as ár óránként nagyon sok. Ha sokallja a kérdező, akkor nem kell hozzá menni, keresni kell másik tanárt.

2013. febr. 14. 10:10
 13/18 A kérdező kommentje:

Nem megyek hozzá, mert mint említettem, még vele voltam nyelvvizsgázni. Tanárra nekem nincs már szükségesm. Főleg nem egy olyanra, akiről tudom, hogy nincs tapasztalata (' éve voltunk vizsgázni, azóta tanít). Az olasz tanáromról meg csak annyit, hogy egy cégnél fordító-tolmács, plusz kereset neki a tanítás. Ő megtehetné, hogy többet kér érte, hiszen olasz tanárból kevés van. De nem teszi meg. Egyébként meg Pécsről van szó. Itt azért lehet találni elég szép mennyiségben angol tanárokat.

És ismétlem, nem ott a baj, hogy nem hivatalos tanár, mert taníthat valaki jól úgy, hogy nem végzett tanító. Hanem az egész marketinggel. Hogy olyasmit ad el, ami nem igaz. Hogy 10 éves tapasztalatot hirdet, amikor 1 éves van neki. Jó persze ő csinálja jól, csak szerintem ez így nagyon furcsa. Ezek után erősen felmerül bennem a gyanú, ha külön tanárt kell keressek. Nem biztos, hogy hinni fogok a sok éves külföldi tapasztalatnak, meg hasonló címszavaknak.

2013. febr. 14. 10:15
 14/18 anonim ***** válasza:
Irgalmatlanul sok. Kint éltem Angliában, angol tanárkodni szoktam. Pesten vállalok 1500-ért :D
2013. febr. 14. 12:26
 15/18 A kérdező kommentje:

Hát mind1, akkor nem tudom. Ebből is látszik, hogy jó marketinggel a lócitrom is eladható horribilis összegekért.

Nekem nem lenne pofám ennyit kérni, maximum akkor, ha tényleg lenne egy jó pár éves külföldi tapasztalatom, illetőleg tanítással is foglalkozom pár éve. De mind1, ez én vagyok. Tudom, hogy a becsületességemmel sokra nem viszem ebben az országban, mert épp ennek a tulajdonságomnak köszönhető, hogy tegnap este is szépen átvertek :D na mind1, nem ez a lényeg. Csak furcsállottam, mert szaknyelvi angol órákért szoktak ennyi pénzt kérni.

2013. febr. 14. 14:38
 16/18 amarill ***** válasza:
Egyszerű. Nem kell oda menni
2013. febr. 14. 21:18
 17/18 amarill ***** válasza:

Néha vidéken többet kérnek egy óráért,

mint nagyvárosban

2013. febr. 14. 21:19
 18/18 amarill ***** válasza:

Lehet nincs túl sok tanítványa

és ezért kér ennyit

2013. febr. 14. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!