Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Csak én tartom ezt furcsának?...

Csak én tartom ezt furcsának? 2400 ft-ért nem sok ez?

Figyelt kérdés
60 perces angol óra vidéken. Ennyiért hirdeti magát a nő, akit ráadásul ismerek is. Hiszen 1 éve együtt tettük le a felsőfokú angol nyelvvizsgát. És nem is azon van a hangsúly, hogy nem hivatalos tanár, hanem azon, hogy soha nem járt angol nyelvterületen, ami szerintem fontos. Legalábbis ennyi pénzért az a minimum, hogy anyanyelvi környezetben is használta a nyelvet. Én olasz tanárhoz járok most, ő konkrétan tolmács, rendszeresen jár ki Olaszországba, illetőleg éveket tanult ott. Nála 2000 ft 60 perc. Pedig angol tanárból egy kicsivel több terem a bokorban, mint olaszból. Mit gondoltok? Nem sok ez egy kicsit ilyen körülmények között? Vagy én látom rosszul?

2013. febr. 14. 00:11
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
75%

Több tényező is közrejátszhat ilyenkor. Jó helyen hírdet, meggyerő személyiség, jól tanít, szemüveges és magas, stb. stb.

Nem annyira érdemes hasonlítgatni. Főleg az olasszal.

Én is voltam nagyon sokat nyelvterületen, de abból még nem sokat tanultam. Ha mégis az a sting ray volt és a station wagon több év alatt, mivel már előtte is sok filmet néztem és olvastam.

Sokan kimennek egy évre, és utánna visszajönnek tanítani.

Különben amit felhoztál elég széleskörű jelenség, nem csak nyelvtanításban. Például Van Gogh is csak 1 képet adott el egész életében és Csontvári meg éhenhalt. Aztán a macskái falták fel.

2013. febr. 14. 00:21
 2/18 A kérdező kommentje:

Nem kérdőjelezném meg, ha nem ismerném. Azóta hirdeti így magát, hogy megkaptuk a nyelvvizsgát. Azért szerintem annyira nem tud jól angolul, hogy ennyi pénzért... de persze ezt csak én tudom, egy kezdő megy hozzá az nyilván nem érzékeli ezt, mintha egy Cambridge C2-re készülő (nekünk ECL-ünk van).

Olasszal azért hasonlítottam össze, mert egy olyan nyelvről beszélünk, amiből lényegesen kevesebb magán tanárt találni. Én legalábbis egész véletlenül találtam rá a mostanira, több nem is volt a környéken. Ellenben, ha angolt keresnék, akkor a bőség zavarával találkoznék.

Illetőleg azt is hozzátenném, hogy volt egy közös tanárunk, aki konkrétan folyékonyan beszélte a nyelvet, évtizedeket élt kinn külföldön aktív használóként, illetőleg van is egy jó 20-30 éves tanítói tapasztalata (amúgy nem tanári végzettségi van). És még nála is olcsóbb egy 60 perces óra. Nem tudom, szerintem ez valahogy így nem stimmel.

2013. febr. 14. 00:32
 3/18 A kérdező kommentje:
Ráadásul itt vidéken ritka ennyi pénzt elkérni. Azok általában már szaknyelvi órák szoktak lenni.
2013. febr. 14. 00:34
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha 2400 ert vannak tanitvanyai, akkor hulye lesz olcsobban tanitani. Ha pedig mindenki sokallja es mast valaszt, akkor majd mersekli az arakat.
2013. febr. 14. 00:58
 5/18 A kérdező kommentje:
Hát igen, ez is természetesen igaz, csak ilyenkor én pl egy kicsit becsapottnak érzem magam. Mert azt hinném, hogy ennyi pénzért egy olyan ember tanít, akinek már X éves tapasztalata van, anyanyelvi környezetben is megállja a helyét stb. Ehelyett kapok egy olyat, aki 1 éve tanít és soha nem kellett a nyelvet használnia (ismerem, pontosan tudom jól, hogy nem kellett). Ennyiből én is kérhetnék ennyi pénzt, ugyanazok a feltételek adottak nálam is. Maximum azért nem lennék hiteles, mert nem tudnám behazudni a több éves tapasztalatot, mert én 20 éves vagyok, ő meg 30.
2013. febr. 14. 01:25
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

más az értékrendetek, ennyi. Neki van pofája ennyit elkérni érte, és miért ne tenné, ha vannak tanítványai...

mellesleg én meg marhára lesz@rom, hogy ki hol és mennyit volt, milyen nyelvvizsgája van, mit tud meg mit sem, ha sikeresen fel tud készíteni mondjuk egy középfokú angol nyelvvizsgára. Szerintem a diákjai java része a középfokra hajt, és nem a Cambridge c2-re...

Aztán ha meg ha híre megy, hogy drágán vállal órát, és még szarul is tanít... akkor meg lehúzhatja a rolót, ennyi.

2013. febr. 14. 03:00
 7/18 anonim ***** válasza:

Hát ami a tapasztalatot illeti bban van valami mert 10 évvel idősebb.

PS: A fogyás reményében a káposztaleves kapszulákat és sokan fogyasztják az élő káposzta helyett.

2013. febr. 14. 08:19
 8/18 fmacs válasza:

Ha szerinted rosszul tanít, elegendő tudás nélkül, az mennyit kóstálna? Ha kevesebbért verne át másokat, az kevésbé zavarna?

Egy bizonyos szolgáltatásért egy bizonyos összeget kér. A vevő eldönti, hogy igénybe szeretné-e venni. Ha úgy dönt, hogy igen, akkor az az ő baja. Angolt tanítok, diploma, sokéves gyakorlat, évekig éltem külföldön. Égnek áll tőle a hajam, hogy sokan milyen nulla tudással tanítanak, mások meg mennyire nem tudják/akarják felmérni, hogy az, aki tanítja őket, mennyire kompetens. Pedig egyszerű. Készül az órára? Hasonlít a kiejtése a CD-re? Használ egyáltalán hanganyagot? Belezavarodik, ha a egy nyelvtani szerkezetet kell magyaráznia, vagy nem tudja azt ötféleképpen elmagyarázni, folyamatosan példákkal illusztrálva? Akkor nem jó tanár, váltani kell. Szinte minden utcában találni egy angoltanárt, rá kell szánni az időt.

2013. febr. 14. 08:27
 9/18 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy egy nyelv tanításához nem elég az, hogy nyelvvizsgája van (még ha az C2-es szintű is).

Ugyanis ő csak használja, beszéli a nyelvet, de tanult-e szakmódszertant, azt, hogy hogyan adja át a tudást?

Egészen más magas szinten beszélni egy nyelvet, és egészen más képesnek lenni át is adni a tudást.

Persze vannak olyanok is, akik éveket tanulnak nyelvszakon (módszertant is), és csapnivaló tanároknak. De ez a másik véglet, és ennek is megvan az oka.

De azért szerintem igenis sok annyi 60 percért egy kontártól, ráadásul vidéken...

Egyébként hivatalosan tanít magántanárként? Mert ugyebár nem keveset kér és ha feketén, akkor meg...még rosszabb.

Egy angoltanár

2013. febr. 14. 08:49
 10/18 anonim ***** válasza:
Attól is függ, hogy mennyire vidék, mert például Szeged is vidék, de nem annyire mint Hajdúszoboszló.
2013. febr. 14. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!