Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek az angol vagy a...

Szerintetek az angol vagy a német nehezebb felsőfokon?

Figyelt kérdés
2013. febr. 9. 14:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ezen a szinten már kezd a nehézség kiegyenlítődni, de talán hajszállal a német nehezebb, igaz már csak jelentéktelen mértékben.

Anyanyelvi szinten egyenlítődik ki teljesen a nehézség.

2013. febr. 10. 08:36
 12/19 anonim válasza:
85%

Aki csak simán beírja minden további kommentár nélkül hogy angol meg német, azoktól kérdezném (nem kötekedve); mindkettő megy C2 szinten?

Az az igazság, hogy az emberek nagyon elfogultak azzal a nyelvvel kapcsolatban amelyiket (jobban) beszélik. Ez egy kicsit "ego" meg érzelmi dolog is.

Magyarországon a németet többnyire a legalább szegről-végről sváb származásúak beszélik kimagasló szinten, az angolt pedig a rengeteg szabadidőt számítógépezéssel eltöltők (játék, filmezés stb.)

Lehetne még írni, hogy az adott nyelv szépirodalmát rendszeresen olvasók, de ők nagyon kis arányban vannak.

Én ovis korom óta tanulom mindkét nyelvet + mindkét előző csoportba beletartozom; angolul (közel) anyanyelvi szinten (C2) és németül is a C1 (általános felsőfokú nyelvvizsga) szintje fölött beszélek. Mindkét nyelvet többet használom mint a magyart, emellett van nyelvtanári diplomám is.

Nagyjából egyetértek az előttem szólóval, azzal a különbséggel, hogy szerintem ez a kiegyenlítődés a C1 szintjén már megvalósul.

Azonban ha azt a szintet vizsgáljuk ami a mindennapos kommunikáció felett van, amikor rendkívül változatos és kifinomult szókinccsel - úgymond már öröm hallgatni ahogy "műveled" a nyelvet (pl.: Christoph Waltz karakterei a két legutóbbi Tarantino filmben, van belőlük német szinkron, saját magát szinkronizálja, össze lehet hasonlítani), akkor az angol ilyen szintű elsajátítása -véleményem szerint- jelentősen több időt/olvasást igényel.

2013. febr. 10. 21:23
 13/19 anonim ***** válasza:
Az angol
2013. febr. 10. 22:14
 14/19 anonim ***** válasza:

Főleg mert sokkal nagyobb szókincs van használatban.

Mellesleg én sváb vagyokm oviban már németűl tanultam.

2013. febr. 10. 22:16
 15/19 webnyelv ***** válasza:

Szerintem felsőfokon az angol nehezebb. És ez az általános vélemény.

Felsőfok alatt általában az angolt könnyebbnek mondják. De ez (is) szubjektív.

2013. febr. 16. 19:34
 16/19 anonim ***** válasza:
webnyelvnek igaza van! Eleinte a német a nehéz a ragozás miatt, aztán az angol a szókincs és a teljesen eltérő szóhasználat miatt.
2013. febr. 17. 08:54
 17/19 anonim ***** válasza:

Az angol picit olyan nehézségileg, mind két fél piramis. Alapfokon könnyű, ahogy középfok fele mész egyre nehezebb (reported speech, conditional, phrasal verbs, ...), középfok és felsőfok közt döbben rá az ember azokra a struktúrákra, amik elég egyszerűek, de (eddig) nem tudott róla, de azokat már csak meg kell tanulni, és a meglévő szókinccsel elég egyszerű használni őket. Felsőfok és anyanyelvi szint közt pedig szinte csak a szókincs a különbség.

Némettel kapcsolatban a nehéz dolog a szavak megtanulása és a megfelelő ragozásuk, de amint az megy gördülékenyen az egész meglehetősen logikus felépítésű.

Lényegében a véleményem egybeesik az előttem szólókkal, a német és az angol felsőfokon meglehetősen egy szinten van nehézségileg, csak máshogy oszlik el a nyelvtanulásra fordított idő (németben több időt igényel az elején, míg az angol a közepe fele).

2013. febr. 17. 09:06
 18/19 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lehet különbséget tenni, mindkettő nehéz. Ez olyan mintha azt akarnánk összehasonlítani, hogy a szék vagy az asztal hasznosabb-e az életünkben... Mindkettőnek megvan a nehézsége.
2013. febr. 26. 23:00
 19/19 anonim válasza:
Egyénfüggő, amelyik nyelvet kevésbé szívesen tanulod és lassabban megy a tanulása.
2013. márc. 6. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!