Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Lengyelül tud itt valaki? A...

Lengyelül tud itt valaki? A fordítót használva minden szó világos, de a lényeg. Na, azt nem tudom.

Figyelt kérdés
Egy videót néztem a youtube-on. Az érdekesség az volt, hogy a másodpilóta egy (egyébként csinos) német csaj volt. Az egyik lengyel hozzászóló ezt kommentelte: "pewnie jak parkuje to dwa miejsca zajmuje ..." Most nem tudom, hogyan érthette ezt. Mi volt a mögöttes "üzenet"? Például kritika a női vezetőkre? Rejtett elismerés, hogy útközben majd meg kell állniuk egy "plusz" megállóra a pilótával?... Vagy... vagy mi a fene?

2013. febr. 4. 09:47
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A fenti mondat a következőt jelenti:

"Biztos, hogy ha parkol, két helyet foglal el."

Nekem elsőre kritikának tűnik a női vezetővel szemben, bár nem teljesen világos a leírásodból a sztori.

2013. febr. 5. 11:01
 2/3 A kérdező kommentje:
Biztos vagyok benne, hogy jól értelmezted és fordítottad nekem - ez egy kritika volt - úgy általában - a női vezetőkre. A videó bemutatott egy repülést a kabinból nézve - tényleg egy csaj volt a másodpilóta. Sokan hozzászóltak és röhögtek ezen, de a kérdéses hozzászólást nem tudtam, hogyan kell értelmezni. De most már tudom: a kommentelő szerint az a pilóta csaj is olyan hülye lehet, mint (szerinte) a többi női vezető, akik két helyet foglalnak el parkolás közben. A kommentelőt egyébkébként ismerem és ez a hozzáállás tökéletesen passzol az ő "kedves" egyéniségéhez... Köszönöm, hogy felvilágosítottál! Szép napot!
2013. febr. 6. 09:43
 3/3 anonim ***** válasza:
Értem, így már világos a szituáció. El tudnád esetleg küldeni a linkjét ennek a videónak (akár itt, akár privátban)? Érdekelne, mivel a párom is pilóta és megmutatnám neki is. :)
2013. febr. 6. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!