Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » TELC, ECL, PANNON, City&Guilds...

TELC, ECL, PANNON, City&Guilds? Melyiket válasszam, melyiket ajánljátok?

Figyelt kérdés

Nem igazán tudom, hogy melyik nyelvvizsga lenne a legjobb választás. A TELC a kevés idő miatt tűnik nehéznek, az ECL pedig a túl sok ismeretlen szó miatt. Gondolkodtam a City & Guilds-en is, annak tetszenek a feladatai, de az csak komplex lehet, és félek, hogy csak pénzkidobás lenne, ha nem sikerülne.

Jelenleg a TELC és a Pannon között őrlődök, de a Pannon (egynyelvű) felé húzok inkább, mert az olcsóbb, és nekem amúgy is csak a diplomához kellene. Viszont annak nem tudom, hogy milyen az értéke a többihez képest. Mármint ismeretségi körömben a legtöbben TELC-re és ECL-re mennek, ebből gondolom, hogy azok talán "nívósabbak" lehetnek.

Egyébként nyelvi osztályba jártam, csak kimaradt pár év (3-4), így jelentősen veszítettem az akkori tudásomból. Akkoriban az emelt angol teszteket kb. 80%-osra írtam meg. December óta csak angolul nézek filmeket és sorozatokat, fejlesztgetem a szókincsemet + az 1000 Question 1000 answerből tanulok.

Nyelvtanból is sokat felejtettem, de régen az is jól ment többnyire. Egyedül a magnós feladatok voltak azok, amik

mindig is nehezebben mentek.

Augusztusban szeretnék vizsgázni.

Aki ért hozzá, az segítsen pls!

Ti melyiket választanátok a helyemben és miért?

(angol, B2)

2013. febr. 1. 03:06
 1/7 anonim ***** válasza:

Csak a TELC-et és az ECL-t ismerem, én a TELC-et javaslom. Legalábbis nekem az jobban tetszik. Egyébként minden nyelvvizsgát nem fogadnak el minden egyetemen, szóval annak is utána kéne nézned, hogy ahova jársz, ott melyik jó.

A TELC-hez kis segítség, ha esetleg még nem láttad volna: [link]

2013. febr. 1. 04:42
 2/7 A kérdező kommentje:
Ismerem a TELC-et és ezt az oldalt, de köszi :) Elvileg mindegyik akkreditált, államilag elismert nyelvvizsga, úgyhogy nem hiszem, hogy ezzel gond lenne.
2013. febr. 1. 13:54
 3/7 A kérdező kommentje:

Ja amúgy SZTE-re járok, és annyit írtak a honlapon, hogy államilag elismert nyelvvizsga kell, nem láttam külön kikötést, hogy csak bizonyos típusokat fogadnának el.

De ha ezt is valaki tudja, akkor szóljon előre :D

2013. febr. 1. 14:03
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom a City & Guilds akkreditált-e már, a www.nyak.hu-n kell megnézni.

A TELC és ECL a leggyakoribb, nyelviskolák is azokra a nyelvvizsgákra készítik fel a diákjaikat.

A TELC pénzre megy, könnyen begyakorolható, de mégis becsapós feladatokkal van tele.

A Pannon nemrég újult meg, első ránézésre korrekt feladatokkal.

Nyugodtan dönthetsz ár alapján is, nem számít hol vizsgázol. Az egyetem elfogadja az akkreditált nyelvvizsgát, később a munkahelyed meg se fogja nézni, az életrajzodban úgyis csak annyi fog szerepelni, hogy B2 komlex.

Csinálj 1-1 mintavizsgát, abból majd látni fogod melyik fekszik jobban.

2013. febr. 1. 19:44
 5/7 A kérdező kommentje:

A City&Guilds már akkreditált, úgy láttam a honlapjukon.

Igen, nekem ez az érzésem a TELC-el kapcsolatban, hogy eléggé a pénzre megy, ezért tartok tőle 1 picit...

Egyébként tényleg csak diploma kiváltásához kellene, mert amúgy fogok tenni toefl-t erasmushoz meg szaknyelvvizsgát.

2013. febr. 1. 19:55
 6/7 anonim válasza:
Ha a magnó nem megy, szerintem semmiképp se az ECL-t válaszd hiszen, az említett nyelvvizsgák közül annak a legnehezebb a magnó része. Telcen inkább az írásbeli ami sok felkészülést igényel, bár én azon tettem középfokot és nem volt annyira vészes. A city&guilds az egykori Pitman megújítása, ránézésre nem is nehezek a feladatok annyira, és egynyelvű szótár használata megengedett. Szóval szerintem az utóbbi kettő közül válasz.
2013. febr. 1. 21:43
 7/7 anonim ***** válasza:

TELC vagy ECL

Ld fönn

2013. febr. 1. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!