A Brit és az amerikai angol közt sok különbség van?
Olyanokat hallottam hogy egy brit néha meg se ért egy amerikait. Ez tényleg így van?
És még valami:
Ha angolul tanulok és amerikai filmeket nézek feliratosan akkor jelentősen javulhat az angolom? Most se vagyok rossz, de az emelt szinttől még kicsit messzebb vagyok.
Nem olyan sok azért, a kiejtés különbözik, néhány szó használata, valamint egy kicsit a helyesírás.
Bizony, jelentősen javul, ha angolul nézel sorozatokat/filmeket.
>Olyanokat hallottam hogy egy brit néha meg se ért egy amerikait. Ez tényleg így van?
Nem, simán megértik egymást.
> az amerikai sokkal "lazább" kicsit elnyeli a szavak végét.
Lazább? miért lazább? Mikor laza egy kiejtés? Amúgy pont, hogy kimondja általában a szavak elejét/közepét/végét, nem úgy, mint a britben, hogy nem ejtik a "h"-t szó elején, a "t"-t a szóban és az "r"-t a végén ;D
>A brit angol kicsit kimértebb, konzervatívabb.
Dafuq? Hallottál már britet beszélni? Mármint nem az angol királynő beszédére gondolok meg a tökéletes RP-ös arisztokráciára, hanem a normális, hétköznapi briteket. Máris nem olyan kimért meg konzervatív, lol.
"A fő különbség az nyilván a kiejtés, az amerikai sokkal "lazább" kicsit elnyeli a szavak végét. A brit angol kicsit kimértebb, konzervatívabb."
fuckin not true
Szerintem alig, pl. a szókincs 99,5%-a azonos.
Nyelvtanban is 0,5%.
Kiejtésben persze azért több. Viszont inkább területenként változó, hogy valaki skót, újzélandi, ausztrál, ír, cornwalli, liverpooly, kaliforniai, new yorki, texasi, vagy kansasi.
Mondok példát. Általában az új zélandit és a skótot a legnehezebb megérteni esetleg a kansasit
Ami általában persze igaz, hogy az marikaiban az R betű pörgetett, pl. BURGER, CAR, brittben meg a CAR az káá. A NEW az amerikaiban általában NÚÚ nem nyú, a NEITHER szintén 95%-ban NÍDHER nem nejdher. Nagyából ennyi.
Különben az ír akcentus hasonlít leginkább a magyarra (a német után). Persze ők is sokáig külföldiek voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!