Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyiket tanuljam angol...

Melyiket tanuljam angol mellett második nyelven? NÉMET VAGY FRANCIA? Kérllek segit setek mert ezt fontos h eldöntsem. Melyik miért jobb? : )

Figyelt kérdés
2009. szept. 1. 20:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Én franciát tanulnék.

Angolt tanultam, most mellette németet is tanulok...

És egyáltalán nem igaz, hogy könnyű!

Hiába egyeznek meg bizonyos szavak (vagy hasonlóak)... mert a nyelvtan teljesen más! Igeragozás meg minden... Angolnál meg ilyennel nem igazán lehet találkozni.

Szal' a nyelvtana sokkal bonyolultabb.. meg névelők.. :S

Német után könnyű csak az angol, mert a némethez képest tök egyszerű nyelv...

2009. szept. 3. 18:46
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Tanulj németet!

Több szó hasonlít a németre mint a franciára. Százszor könnyebb kiejteni mint a franciát. Igazából akkor érdemes a franciát, akik tudnak raccsolni, minimáli szinten ismer idegen latin szavakat. De ha modjuk diplomata úniós valaki akarsz lenni akkor inkább franciát, de ha csak nyelvnek akkor németet.

2009. szept. 5. 15:18
 13/20 anonim ***** válasza:
69%

Nem tudom mennyire aktuális már...

Én németet tanultam 8 évig általánosban, de egyszerűen utáltam az egész nyelvet.Ennek mondjuk az is lehetett az oka, hogy borzasztó volt a tanárunk, és kb. nulla nyelvtudásunk.

Ezután angol francia kéttanra mentem, de az angol a főnyelv, a franciát csak másodikban kezdtük.

Én is azt hittem h milyen izgalmas lesz majd a francia, de most már tudom, hogy mennyire hülye voltam, hogy hagytam a fenébe a németet...

Itt is kifogtunk egy fantasztikus francia tanárt. A német ezerszer könnyebb volt kiejtésileg is, és nyelvatnilag is(habár nem sok mindenre emlékszek már, de biztos h nme volt benne ennyi hülye igeidő meg igerag). Ha most választhatnék, akkor biztos, h a német mellett maradnék.

Írd meg légyszi majd, h mi mellett döntöttél :)

2009. szept. 16. 21:10
 14/20 anonim ***** válasza:
61%
Miért mondja mindenki a franciára hogy olyan nehéz? főleg angol után??? ok, lehet h nehezebb minta z angol ( annyival, hogy vannak benne nemek, meg ragozás ) És mi az hogy a német szavak jobban hasonlítanak stb??? a franciában ezerszer több szó hasonlít vagy akár megegyezik az angol megfelelővel. A nyelvtana meg szinte ugyan az, legalábbis nagy része. ugyanazokkal a segédigékkel képeznek igeidőket, stb...A másik meg, hogy németet kismillióan tanulják, és rengeteg francia multi van magyarországon ( pl Auchan, Bonduelle, hogy csak 2 ismertebbet említsek) úgyhogy simán elhelyezkedhetsz vele főleg ha tudsz mellette angolul..
2009. okt. 26. 20:06
 15/20 anonim ***** válasza:
Mondjuk csak a latin szavak hasonlítanak az angolból a franciára, mivel ez újlatin, az angol meg germán nyelv...és általában kerülik is a latin szavaknak a használatát, inkább a "phrasal verbs"-ökkel (put on, take down, give up) fejezik ki magukat..
2009. okt. 26. 21:59
 16/20 anonim ***** válasza:
80%
Igen, germánból indult, aztán átvette a francia felét, meg a vikingek is bekavartak...de most nem francia alappal tanulunk angolt, hanem fordítva. és merem állítani, hogy ha valaki tud angolul és ismeri a francia alapokat - szem. nm.ek, ragozás alapjai, alap szavak, az egy írott francia szöveget simán megért.
2009. okt. 26. 22:16
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy látod az alapszavak germáűn eredetűek (wolf,cat,make, do, stb), de sajnos nem olyan a logikája mint a németnek. Ha már az angol nyelvtörténetnél tartunk még mondok pár dolgot. Az angolszász törzsek letelepedtek Angliában- a nyelvük olyan lehetett, mint pl. Plattdeutsch, holland, fríz.

Tudniilik normannok elfoglalták Britanniát, és a politikai műveltség a francia, az egyházi műveltség a latin, a földműveseknek a nyelve pedig az 'angol'(avagy óangol, vagy vmi óangol-újlatin szerűség). Majd megdőlt a politikai hatalmuk, a normannoknak, s majd az angol elkezdett egy egész más irányba indulni, mint a germán társai. Megemlítendő a viking, kelta befolyás ebben az időben is. Az újlatin írányba levő fejlődés során ahogy irónikusan a nyelvészek mondják: "lemondtak" a ragozásról izolálóbb típus lett. Az igeidők nagyrészét segédigével képezte. Angol után nem annyira jó a német, megmagyarázom miért: Ha most egy angol szótárt nézel sokkal vastagabbnak tűnik mint a német, ez egy egyszerűen az oka nem csak az, hogy a szavaknak 2 oldalnyi jelentésük van, hanem azért is mert nem tud saját nyelvéből kimondottan olyan összetett szavakat az angol "logikájával" pl. szabadidős tevékenység: Morgensbeschäftigung. Ilyen szavak nincsenek a szótárban mert össze lehet rakni. Persze nem az jelenti,hogy akkor az összeset nem írják ki, mert ez nem igaz de, ha ismered a németlogikáját sokkal jobban kitudod taláni.

2009. okt. 27. 12:02
 18/20 anonim ***** válasza:
A franciát nem sokkal beszélik többen, mint a németet, és Németország gazdaságilag erősebb, mint Franciaország. Szerintem németet tanulj, annyira nem nehéz nyelv, és Magyarországon eszméletlenül hasznos!
2010. máj. 28. 15:08
 19/20 anonim ***** válasza:
Na melyiket választottad?
2016. ápr. 5. 10:51
 20/20 anonim ***** válasza:
Válaszd a latint -
2017. júl. 2. 00:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!