Melyiket tanuljam angol mellett második nyelven? NÉMET VAGY FRANCIA? Kérllek segit setek mert ezt fontos h eldöntsem. Melyik miért jobb? : )
Én franciát tanulnék.
Angolt tanultam, most mellette németet is tanulok...
És egyáltalán nem igaz, hogy könnyű!
Hiába egyeznek meg bizonyos szavak (vagy hasonlóak)... mert a nyelvtan teljesen más! Igeragozás meg minden... Angolnál meg ilyennel nem igazán lehet találkozni.
Szal' a nyelvtana sokkal bonyolultabb.. meg névelők.. :S
Német után könnyű csak az angol, mert a némethez képest tök egyszerű nyelv...
Tanulj németet!
Több szó hasonlít a németre mint a franciára. Százszor könnyebb kiejteni mint a franciát. Igazából akkor érdemes a franciát, akik tudnak raccsolni, minimáli szinten ismer idegen latin szavakat. De ha modjuk diplomata úniós valaki akarsz lenni akkor inkább franciát, de ha csak nyelvnek akkor németet.
Nem tudom mennyire aktuális már...
Én németet tanultam 8 évig általánosban, de egyszerűen utáltam az egész nyelvet.Ennek mondjuk az is lehetett az oka, hogy borzasztó volt a tanárunk, és kb. nulla nyelvtudásunk.
Ezután angol francia kéttanra mentem, de az angol a főnyelv, a franciát csak másodikban kezdtük.
Én is azt hittem h milyen izgalmas lesz majd a francia, de most már tudom, hogy mennyire hülye voltam, hogy hagytam a fenébe a németet...
Itt is kifogtunk egy fantasztikus francia tanárt. A német ezerszer könnyebb volt kiejtésileg is, és nyelvatnilag is(habár nem sok mindenre emlékszek már, de biztos h nme volt benne ennyi hülye igeidő meg igerag). Ha most választhatnék, akkor biztos, h a német mellett maradnék.
Írd meg légyszi majd, h mi mellett döntöttél :)
Ahogy látod az alapszavak germáűn eredetűek (wolf,cat,make, do, stb), de sajnos nem olyan a logikája mint a németnek. Ha már az angol nyelvtörténetnél tartunk még mondok pár dolgot. Az angolszász törzsek letelepedtek Angliában- a nyelvük olyan lehetett, mint pl. Plattdeutsch, holland, fríz.
Tudniilik normannok elfoglalták Britanniát, és a politikai műveltség a francia, az egyházi műveltség a latin, a földműveseknek a nyelve pedig az 'angol'(avagy óangol, vagy vmi óangol-újlatin szerűség). Majd megdőlt a politikai hatalmuk, a normannoknak, s majd az angol elkezdett egy egész más irányba indulni, mint a germán társai. Megemlítendő a viking, kelta befolyás ebben az időben is. Az újlatin írányba levő fejlődés során ahogy irónikusan a nyelvészek mondják: "lemondtak" a ragozásról izolálóbb típus lett. Az igeidők nagyrészét segédigével képezte. Angol után nem annyira jó a német, megmagyarázom miért: Ha most egy angol szótárt nézel sokkal vastagabbnak tűnik mint a német, ez egy egyszerűen az oka nem csak az, hogy a szavaknak 2 oldalnyi jelentésük van, hanem azért is mert nem tud saját nyelvéből kimondottan olyan összetett szavakat az angol "logikájával" pl. szabadidős tevékenység: Morgensbeschäftigung. Ilyen szavak nincsenek a szótárban mert össze lehet rakni. Persze nem az jelenti,hogy akkor az összeset nem írják ki, mert ez nem igaz de, ha ismered a németlogikáját sokkal jobban kitudod taláni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!