Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Elárulná valaki, hogyan...

Elárulná valaki, hogyan fejlődik a szókincsem ha sok angol nyelvű újságcikket olvasok vagy filmet nézek mikor nem értek belőle semmit?

Figyelt kérdés
2013. jan. 25. 15:49
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nem vagyok akkora hozzáértő, de én úgy gondolom, hogy önmagában sehogy se. Ha tanulod az adott nyelvet mellette és úgy nézel feliratozva mondjuk filmeket akkor talán kifinomul a hallásod az adott nyelvre. Ez így lehet hülyeségnek hangzik, de én azt vettem észre, hogy eleinte nem nagyon értettem miket mondanak a tankönyvemhez tartozó CD-n se...nem értettem/nem ismertem fel a szavakat. Mostanában elég sokat nézem az ORF1-2-t felirattal txt-en meg hallgatok rádiót. (Persze mellette tanulok, gyakorlok) és most már sokkal jobban megértek egy egyszerűbb szöveget. Bár még így is nagyon az elején vagyok, de nem szabad feladni.

Nem olvastam az előző hozzászólásokat, így lehet vki már írt hasonlót, ne haragudj érte.

Meg láttam, hogy nem is mostanában tetted fel a kérdést, de hátha valakinek akár ez a válasz is hasznos lehet, ha idetéved "véletlenül".:)

2014. dec. 5. 21:08
 12/12 anonim ***** válasza:

"Véletlenül" pont olvastam amit írtál, tehát már nem hiába volt. :)

Remélem igazad van, és a filmnézés angolul angol felirattal valóban hatásos... Én egy pár hete a Downton Abbey-t kezdtem el nézni.

2014. dec. 5. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!